Vaktsiin osutus menukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parasjagu bussist kostev lapse nutt ei heiduta vaktsiinijärjekorras ootajaid.
Parasjagu bussist kostev lapse nutt ei heiduta vaktsiinijärjekorras ootajaid. Foto: Kenno Soo

Viljandisse inimesi hepatiidi ja puukentsefaliidi vastu vaktsineerima saadetud buss on osutunud väga populaarseks ning eile oli seal maavalitsuse töötaja sõnul tipphetkel järjekorras üle kahekümne inimese.

Esimest korda oli vaktsiinibuss Vabaduse platsil laupäeval ja siis lasi end vaktsineerida 129 maakonna elanikku. 109 neist lasi end süstida A- ja B-hepatiidi ning 20 puukide levitatava haiguse vastu.

Teisipäeval oli vaktsiinibussi juures taas palju huvilisi. Viljandi maavalitsuse avalike suhete nõuniku Tiina Pihlaku sõnul oli tipphetkel järjekorras 22 inimest ning maavalitsuse peaspetsialisti Luule Vitsuri sõnul oli õhtul kella neljaks vaktsineerimas käinud üle 150 inimese.

Teisipäeva keskpäeval seisis järjekorras kümmekond inimest ja mõni neist oli oodanud juba peaaegu pool tundi. Viljandlane Kati Allik oli bussi juures käinud ka hommikul, kuid siis olevat järjekord olnud veelgi pikem.

Mitu ootajat rääkis, et neid oli vaktsineerima ärgitanud kaitsesüsti vajalikkus. Alles teise põhjusena tuli soodne hind: vaktsiinibussist ostes on doos poole odavam kui apteegis.

Maavanem Lembit Kruuse jutu järgi näitab vaktsineeritute suur arv seda, kui tähtis on inimestele poolele teele vastu tulla.

Maavalitsuse eestvõttel saavad Viljandimaa elanikud end Vabaduse platsil parkivas eribussis lasta vaktsineerida veel homme kella 10—19.

Pihlaku sõnul peetakse läbirääkimisi, et tuua vaktsineerimisbuss Viljandisse ka folgipeo ajal 28. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles