Velotuur muudab liiklust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa teedel võib täna näha suurt hulka rattureid, sest Tartust jõuab Viljandisse Saaremaa velotuur. Seetõttu tuleb autojuhtidel arvestada mõnel pool liikluspiirangutega.

Viljandimaale jõuavad ratturid Pikasilla kaudu kella 15 paiku. Vahefinišisse Mustlas peaksid nad jõudma kella 15.10 ja 15.45 vahel. Teine vahefiniš on Paistus kella 15.30 ja 16.10 vahel ning mäefiniš Heimtalis kella 15.50 ja 16.40 vahel. Täpne kellaaeg sõltub ratturite sõidukiirusest, mis oleneb omakorda ilmast või sportlaste taktikast.

Kella 16 ja 17 vahel jõuavad ratturid Viljandisse. Nad tulevad Viiratsi poolt ning sõidavad Tartu tänavalt Kõrgemäe tippu, kus on ka finiš.

Et tagada ratturite ohutus, suletakse autodele kella 15—17 Tartu tänav linna piirilt Kõrgemäe tänavani. Parkida ei lubata neil tänavalõikudel juba tund aega varem.

Homme stardivad ratturid kell 11 Vabaduse platsilt ning suunduvad Aimla, Tääksi, Olustvere ja Suure-Jaani kaudu Pärnumaale. Etapi lõpetavad nad Rap­las.

Autojuhtidel, kes satuvad ratturitega samal ajal samale teele, tuleb mõlemal päeval arvestada, et vastassuunas sõites tuleb neil grupi möödumise ajaks teeserval peatuda ning pärisuunas ratturitest mööduda ei lubata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles