Talunik tegi kodu juurde krossiraja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti Läti piiri lähedal valminud krossirada pühitseti sisse läinud nädala lõpul, kui omavahel võtsid mõõtu huvilised nii siit- kui sealtpoolt piiri.
Hiljuti Läti piiri lähedal valminud krossirada pühitseti sisse läinud nädala lõpul, kui omavahel võtsid mõõtu huvilised nii siit- kui sealtpoolt piiri. Foto: Kristi Tammik

Abja valla hakkaja talumees võttis kätte ja rajas kodu juurde krossiraja, mille Eesti ja Läti tehnikasõbrad läinud pühapäeval sisse õnnistasid.

Laatre külas asuva Reose talu peremees Hillar Lehtsaar ütles, et sai idee lätlastelt, kes olid teinud niisuguse raja kümmekond kilomeetrit sealpool Läti piiri.

«Käisime tuttavatega vaatamas ja võtsime plaani teha samasuguse ka siiapoole piiri,» lausus ta. «Siis on endil hea sõita ja ka lätlasi külla kutsuda.»

Nii haaraski Hillar Lehtsaar ühes poeg Heinariga härjal sarvist ning lükkas oma kulu ja kirjadega talumaale kilomeetripikkuse vonkleva krossiraja.

Aega kulus paar nädalat, põhitöö tehti traktoriga. Osa teed kulgeb endisel põllu-, osa heinamaal.

Pühapäeval tuli raja avasõitu tegema viisteist huvilist mõlemast riigist. «Mina jäin rahule ja arvan, et teised samuti,» hindas ta. «Jagus ka pealtvaatajaid.»

Lehtsaare sõnul plaanivad lätlased ja eestlased hakata üksteiselt mõõtu võtma iga mõne nädala tagant: kord Eestis, kord Lätis.

«Ametlikke võistlusi me ei korralda,» märkis ta. «Käime lihtsalt teineteisel külas ja sõidame lõbu pärast. Kutsume seda harrastust põlluralliks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles