India rokist beatbox’ini

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse, järjekorras seitsmenda «Rabarocki» välismaised peaesinejad on show-rokkar Andrew W. K. Ameerika Ühendriikidest ning Briti pungilegend The Stranglers.

Kodumaistest esinejatest väärib märkimist esimese päeva peaesineja Ewert & the Two Dragons. Praegu peamiselt mööda Euroopat tuuritaval artistil on see tänavu ainus Eestis antav festivalikontsert.

Täiesti iselaadi elamust pakub kindlasti esimesel päeval pealaval üles astuv Austraalia artist Dub Fx. Drum&bass’i, hip-hop’i ja dubstep’i skenes üks nimekamaid beatbox’i artiste loob muusikat üksnes oma hääle, selle luupimise ja mitmesuguste efektipedaalide abil.

Seekordsel «Raba­rockil» on kasutusel koguni viis lava: pealava, suures telgis asuv B-lava, noortele talentidele mõeldud Red Bull Tourbus, luuletajate käsutuses olev Seenelava ning uudne Kultuuritolmu telk.

Viimane on «Raba­rockil» interdistsiplinaarse kunsti- ja muusikafestivali «Patarei kultuuritolm» laiendus, kus DJ-dena keerutavad plaate näiteks Villu Tamme J.M.K.E-st ja Uims Psychoterrorist, ning elusuuruses astuvad üles Zebra Island, Öökülm, Mimicry, Argo Vals ja teised.

Seenelaval rokivad oma luulega teiste seas Karl-Martin Sinijärv, Merca, Marko Mägi, Contra ja (:) kivisildnik.

Seda, et rokkmuusikat osatakse teha ka mujal kui Euroopas või USA-s, tõestab tänavusel «Rabarockil» India parim rokkbänd Menwhopause. Briti elektroonilist indie-rokki esindab festivalil duo The Big Pink.

Eesti artistidest saab kuulda juba teada-tuntud Metsatöllu, Kosmikuid ja Genkat, aga ka viimase superstaarisaate võitnud Liis Lemsalu ning tänavuse «Eesti laulu» kaudu avalikkuse ette jõudnud Tenfold Rabbitit.

40 aasta juubelit tähistab reede õhtul festivalitelgis ansambel Kukerpillid, kes on lubanud pakkuda oma kavaga üllatusi.

Festivaliplatsil on jalgpallihuvilistele üles seatud spetsiaalne telk, kus saab suurelt ekraanilt jälgida Euroopa meistrivõistluste mänge.

«Rabarock» leiab sel reedel ja laupäeval aset Järvakandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles