Saaremaa velotuur jõuab homme Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Tartus 55. Saaremaa velotuur, millel selguvad Eesti jalgratturite mitmepäevasõidu meistrid. Viiest etapist koosneval rattavõistlusel osalejad jõuavad homme Viljandimaale.

Täna Tartus meeskonnasõiduga algaval mõõduvõtul teeb kaasa 15 esindust. Soome ja Läti kõrval on enim võistkondi Eestist, nende seas ka Viljandi rattaklubi viieliikmeline tiim.

Siinse rattaklubi meeskond osaleb tänavu koosseisus Markus Paas, Martti Välk, Mikk Tootsi, Josten Vaidem ja Taavi Klaos. Viljandlaste treener ja esindaja on Marek Johanson ning mehaanikuna on kaasas Kristjan Kivistik.

Saaremaa rattaklubi meeskonna vormis on tuurile üles antud viljandlane Sten Sarv.

Tuuri teisel, 151-kilomeetrisel etapil ületatakse lõpujoon kella 16 ja 17 vahel Viljandis Kõrgemäe tänaval, kus jagatakse ühtlasi mäefiniši punktid.

Teise etapi start antakse Tartus kell 13. Kella 15 paiku läbivad ratturid Mustla, sõidavad Viljandi poole ning võtavad Holstres suuna Paistu peale. Mööda Viljandi linna ümbritsevat ringteed liiguvad nad Orikale ja sealt edasi Heimtali poole. Seal jahivad ratturid kruusasel tõusul mäefiniši võitu, naasevad Ramsi kaudu taas ringteele, pedaalivad Viiratsi suunas ning finišeeruvad Viljandis Kõrgemäe tänaval.

Teisel etapil lähevad boonussekundid jagamisele kahes vahe- ja neljas mäefinišis. Viljandimaale jäävad esimene, Mustla vahefiniš, kuhu rattureid on oodata mõni minut pärast kella 15, ja teine, Paistu oma, kuhu nad jõuavad orienteerivalt kell pool neli. Etapi kolmandasse, Heimtali mäefinišisse on sõitjaid oodata kella 15.51 ja 16.36 vahel ning nagu eespool kirjas, on lõpujoon Kõrgemäel.

Neljapäeval kell 11 antakse Viljandis Vabaduse platsil Saaremaa velotuuri kolmanda etapi start. Sõit kulgeb marsruudil Viljandi—Suure-Jaani—Vändra—Järvakandi—Rapla. Viljandist lähevad ratturid mööda Põltsamaa teed Tääksi ja sealt läbi Olustvere Suure-Jaani, kuhu sõidu liidrid jõuavad umbkaudu kell 11.50. Seal on 144-kilomeetrise kolmanda etapi esimene vahefiniš ning selleks ajaks on ratturitel seljataga 42 kilomeetrit.

54. Saaremaa velotuuri üldvõitja selgub 16. juunil Kuressaares.

ETAPP
Saaremaa velotuuri teise etapi umbkaudne ajakava
• Kell 13 start Tartus
• Kell 13.26 mäefiniš Kambjas
• Kell 14.01 mäefiniš Otepääl
• Kell 15.11 vahefiniš Mustlas
• Kell 15.32 vahefiniš Paistus
• Kell 15.51 mäefiniš Heimtalis
• Kell 16.08 mäefiniš ja etapi lõpp Viljandis
Allikas: saaremaavelotuur.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles