Kõo vallas põles suur lehmalaut

Merilyn Säde
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate kohale jõudes oli tulekahju kustutatud ning nende osaks jäi teha vaid järelkustutust.
Päästjate kohale jõudes oli tulekahju kustutatud ning nende osaks jäi teha vaid järelkustutust. Foto: Kenno Soo

Elektrilülitis tekkinud lühise tõttu sattus Kõo vallas ohtu 350 lehma elu. Õnneks avastasid öövalvurid tekkinud põlengu kiiresti ja suutsid leegid summutada juba enne päästjate saabumist.

Ööl vastu pühapäeva põles Kõo vallas Koksvere külas Siimani farmi laut, milles oli umbes 350 looma. Häirekeskusele anti tulekahjust teada kell 00.54.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo sõnul sai põleng alguse lühisest. Tuli levis kümne ruutmeetri ulatuses katusele ja seinale. Suuremad leegid suutsid farmi töötajad enne päästjate kohalejõudmist summutada.

Osaühingu Kõo PM direktor Hendrik Allsaar ütles, et lüliti ei funktsioneerinud korralikult, mistõttu tekkis selles lühis. Tulekahju avastasid öövahid. «Ega suurfarmis öövahtideta hakkama ei saa,» nentis direktor.

Allsaare sõnul tulekahju loomadele ohtu ei kujutanud ning öövahid kustutasid selle umbes veerand tunniga. Ka päästjad jõudsid tema tõdemust mööda sündmuskohale ruttu.

2005. aastal renoveeritud Siimani farmis on kokku 900 looma, neist 350 asusid põlema läinud laudas. Allsaare kinnitusel kontrollitakse ohutusnõuete järgimist regulaarselt.

See pole Siimani farmis esimene põleng. Nimelt lahvatas kolm aastat tagasi leekidesse küün, mis õnnetuses hävis. Ka tol korral ei saanud keegi viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles