Hiigellaud ja -tool reklaamivad kutsekooli

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistidele ja möödasõitjatele pakub Kalevipoja mõõtu laua ja tooli uudistamine vahvat avastamisrõõmu.
Turistidele ja möödasõitjatele pakub Kalevipoja mõõtu laua ja tooli uudistamine vahvat avastamisrõõmu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paar nädalat tagasi toodi Tallinna—Viljandi maantee äärde, samale kohale, kus viimased kümme aastat on olnud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli reklaamtahvel, hiiglaslik laud ja tool.

Kooli direktori Arnold Pastaku sõnutsi on püstitatud atraktsiooni eesmärk tõmmata palju sõidetava tee ääres koolile tähelepanu.

«Loosungist «Põllult lauale!» on Eestis palju räägitud. Laud ja tool sümboliseerivad toidu ringkäiku, sest õpetame Olustveres põllumajandust, toiduainete tehnoloogiat, kokandust ja turismi,» selgitas Pastak. Umbes selliseid asju on koolijuht märganud Soomes, aga idee atraktsiooni püstitamiseks tuli siiski õppetalu juhilt Riho Kalalt. Arnold Pastak ütles, et hiiglaslik laud ja tool jäävad üles seniks, kui ajahammas lubab.

Juba seitse aastat on Viljandist Tallinna poole sõites eri paikades silma hakanud põld, mida reklaamib traktorikärul olev silt «Olustvere poiste põld». Iga tulevase põllumehe täiskülvatud põllusiilu ees on kirjas tema nimi.

Enamasti on need poisid, vahel sekka mõni tüdruk, isegi põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder on sel moel jälje maha jätnud. 2009. aastal külvas ta New Hollandi traktoril koos ametikooli poistega põllule rapsi.

Tänavu on Olustvere poiste põld lähestikku äsja kerkinud hiigellaua ja -tooliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles