Jakobsoni kool pidas vastlapäeva jäähallis

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi õpilased ja õpetajad tähistasid vastlapäeva uisuvõistlusega Viljandi jäähallis.
Jakobsoni gümnaasiumi õpilased ja õpetajad tähistasid vastlapäeva uisuvõistlusega Viljandi jäähallis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile tähistasid Jakobsoni gümnaasiumi õpilased ja õpetajad vastlapäeva uisuvõistlusega Viljandi jäähallis.


Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Ants Kuusiku sõnutsi on sel moel uiskudel mõõtu võetud juba kolm aastat.



«Esimesed kolm klassi käivad mäel kelgutamas,» rääkis ta. Aja peale uisutavad õpilased alates neljandast klassist.



Jäähallis maha märgitud 150 meetri pikkust ringi sõitsid vanemate klasside poisid kümme korda, läbides sama distantsi, millel Ants Antson tuli 1964. aastal olümpiavõitjaks.



Osa lapsi oli kodust oma uisud kaasa võtnud, teised liuglesid jäähallist laenatutega. Üheksandast klassist kihutas enamik õpilasi rõõmsalt jääl, aga kui kätte jõudis kümnenda klassi järg, söandasid rajale minna vaid tüdrukud ning paar poissi. Osa mehepoegi kurtis peavalu või muid tervisehädasid.



«Ma ütlen: naised selle Eestimaa päästavad!» hüüatas kehalise kasvatuse õpetaja Kristiina Jürisson kümnenda klassi tüdrukuid jääle lähetades. «Karin, kui tahad kooli meistriks tulla, siis vajuta!» hõikas ta veel.



Iga klassi kolm paremat said diplomi ja võitja lisaks klaasist medali, mille on valmistanud Eesti praeguses uisukantsis Jõgeval elav meister.



Jääle tulid vastlarõõmu nautima ka õpetajad, aga nende hulgast parimat ei selgitatud. «Võitsid need õpetajad, kes püsti jäid,» viskas nalja kehalise kasvatuse õpetaja Aivar Hommik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles