Tõnis Hommik oli taas kolmas

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Balti riikide autoringrajasõitjate ühistel võiduajamistel oli eelmisel nädalal leedulaste kord külalisi vastu võtta. Kaunase lähistel Kacergine ringrajal peetud võistlustel kimbutasid osalejaid vihm ja libedus.

Mais Riias BMW 325 klassis kolmanda koha teeninud viljandlane Tõnis Hommik kordas sama tulemust Leeduski, olles mõlemas sõidus kolmas. Väärib märkimist, et avavooru parim ringiaeg kirjutati just tema nimele.

Võidusõitja sõnul on parim ringiaeg küll auasi, kuid sellega kaasnev teise sõidu parim stardipositsioon tähendab ühtlasi suurt vastutuskoormat.

Mõnda aega teist võistlussõitu liidrina vedanud Tõnis Hommik möönis, et peab sellise seisuga veidi kohanema. «Enda ees tühja rada vaadata ja konkurentide tegemisi peeglist jälgida on harjumatu,» lausus ta.

Paraku ei suutnud Tõnis Hommik Kaunases liidripositsiooni kuigi pikalt hoida. Noormehe sõnul lõikas ta ühes kurvis sõidutrajektoori liiga palju, sõitis vastu äärekivi ning rikkus velje. See tekitas esisillas tohutu vibratsiooni, mis sundis teda kergemalt gaasipedaalile vajutama.

«Võin ikkagi rahul olla, rasketes oludes mõlemas sõidus saadud kolmas koht teeb head meelt,» lausus Leedu etapilt kokkuvõttes pronksi koju toonud Tõnis Hommik.

Leedus olid Viljandimaalt rajal veel klassi Kumho Challenge sõitjad Peeter Peek ja Toomas Sirg.

Mõlemas sõidus neljanda koha teeninud Peek oli esimene, kes poodiumilt välja jäi. «Tulemus pole just laita,» oli temagi endaga üpris rahul.

Toomas Sirg lõpetas sõidud seitsmendana ja kaheksandana ning oli kokkuvõttes üheksas. Tema sõnul annavad end tunda aastane võistluspaus ja vähene praktika ning kohanemist nõuab uuenduskuuri läbi teinud masin.

Kolme Balti riigi autode ringrajasõidu tiitlivõistluste sarja kolmas etapp sõidetakse plaani järgi juuli keskel Pärnu rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles