Noored tantsivad viimast korda «Rehepappi»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse menukaim tants on «Paruni püksid», mis saavutas «Koolitantsu» finaalis oma kategoorias sisuliselt teise koha.
Lavastuse menukaim tants on «Paruni püksid», mis saavutas «Koolitantsu» finaalis oma kategoorias sisuliselt teise koha. Foto: Erakogu

Laupäeval kell üks saavad huvilised Kaevumäe laval viimast korda näha CRJG Hebe tantsulavastust «Rehepapp», mille üks esinemisnumber «Paruni püksid» võitis tänavu «Koolitantsu» finaalis nominendi tiitli.

«Tahtsime seda lavastust veel korra esitada, sest paljud meie trupi liikmed lõpetavad tänavu kooli,» tõdes CRJG Hebe juht Ave Alvre. «Edaspidi on seda 60-pealist seltskonda kokku saada keeruline.»

Hansapäevade ajal Kaevumäel antav etendus on kõigile tasuta. See algab kell 13 ja kestab umbes 40 minutit.

Ave Alvre sõnul sobib lossimägede keskkond Andrus Kiviräha romaanist inspireeritud tantsulavastusele hästi. «Ilmateates lubatakse küll vihma, kuid kui see tuleb, siis laseme vihmahoo mööda ja tantsime ikka,» lubas ta ja kutsus kõiki huvilisi vaatama.

Esimest korda tõid CRJG Hebe eri vanuses tantsijad «Rehepapi» lavale aasta tagasi pärimusmuusika aidas. Vahepeal on seda esitatud koolides ja mujal.

Kaks tantsu sellest etendusest osales ka seekordsel «Koolitantsu» festivalil. Tüdrukute «Tule, susi!» jõudis võistluse poolfinaali. Gümnaasiumipoiste «Paruni püksid» osutus aga Viljandimaa tantsudest seekord kõige menukamaks ning pälvis finaalis nominendi tiitli, saavutades sellega festivalil oma kategoorias sisuliselt teise koha.

«Nominendiks kuulutatud tantsus esineb kaheksa noormeest, kellest viis lõpetab tänavu gümnaasiumi. See on neil viimane kord niimoodi Viljandis esineda,» ütles Alvre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles