Päevaintervjuu: Näitused ja reisid

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aate-Heli Õun
Aate-Heli Õun Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavused Köleri päevad algasid kunstniku 186. sünniaastapäeval 8. märtsil, kui klassiku mälestuse jäädvustamisega seotud inimesed said kokku Suure-Jaanis ja Hüpassaares.

Johann Köleri fondi juhatuse liige ja Köleri päevade korraldaja Aate-Heli Õun, algus on tehtud. Mida te veel ette võtate?

16. juunil, Suure-Jaani muusikafestivali avapäeval, on kavas kodukandi kultuurireis. Sõidame tavapäraselt läbi Suure-Jaani ja ühtlasi vaatame Suure-Jaani külalistemajas Mats Õuna fotonäitust «Burlesque Dramatique».

Ühes tutvustuses on ilmekalt öeldud, et see on näitus millestki, mis lubab tänapäeva naisel tunnetada end kirevasulgse linnu, ringutava metslooma või tõusva päikesena. Burlesk ei ole vääritu või siivutu. Burlesk pakub igale naisele võimaluse teenida imetlust ja tunda end tõelise naisena.

Suure-Jaanist sõidame Lubjassaarde, kus õhtul annab kontserdi Estonia puhkpillikvintett. Tagasi  Viljandisse jõuame enne südaööd.

Sellele bussireisile saab ennast kirja panna alates 8. juunist Viljandi linnaraamatukogu infolauas.

Kas tuleb ka mõni pikem reis?

21. juulil on tõepoolest plaanis kultuurisõit kaugemale: teeme ringreisi marsruudil Palmse—Sagadi—Vihula. Vihula äsja renoveeritud mõisa kohvikus loodame maitsta sealset firmarooga. Edasi sõidame Karepale, et kohtuda Valli Lember-Bogatkinaga tema suveateljees.

Sellele reisile, mille teeme samuti bussiga, saab nagu eelmiselegi registreeruda raamatukogu infolauas.

Kas suvi toob ka uusi näitusi?

Karksi kultuurikeskuses on juulikuus Mats Õuna väljapanek «Aktifotod 2010—2011». Terve augustikuu on sealsamas Valli Lember-Bogatkina akvarellid, millel teenekas kunstnik on kujutanud näitlejaid ja teisi kultuuritegelasi.

Kõige lõpuks, juba aastavahetuse kandis detsembris ja jaanuaris on Viljandi linnagaleriis väljas valik Valli Lember-Bogatkina loomingust.

Olete suviseid kultuurireise korraldanud juba palju aastaid. Kui suur huvi nende vastu on?

Tavaliselt käime umbes viiekümnekohalise bussiga ja see on alati täis, lähireisidele on mõni huviline lisaks kaasa tulnud oma autoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles