Selge on see, et midagi pole selge

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keegi ei julge täpselt ennustada, millised tagajärjed oleksid Kreeka eurotsoonist väljapudenemisel ülejäänud Euroopale, aga enamasti ollakse veendunud, et see suurendaks teiste Vahemere-äärsete riikide närvilisust.
Keegi ei julge täpselt ennustada, millised tagajärjed oleksid Kreeka eurotsoonist väljapudenemisel ülejäänud Euroopale, aga enamasti ollakse veendunud, et see suurendaks teiste Vahemere-äärsete riikide närvilisust. Foto: JOHN KOLESIDIS (Reuters)

Et Kreekat ähvardab oht eurotsoonist välja langeda ning see võib anda kogu Euroopa majandusele järjekordse valusa hoobi, on räägitud juba vähemalt aasta. Ehkki iga päev toob nimetatud teemal nii ajalehtedesse kui tele- ja raadiojaamadesse uusi uudiseid, pole vahepeal laias laastus õieti midagi muutunud.

LHV investeerimispanganduse juht Erki Kert tuletab toimuvat kommenteerides meelde, et Euroopa on täiesti uudses olukorras: ühegi abinõu tõhususes pole võimalik kindel olla. Ükskõik, mida hädas olevate riikide toetamiseks ka ette ei võetaks, ikka kaasneb sellega suur luhtumisvõimalus. Selge on üksnes see, et mitte miski pole selge.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles