KIRI: Suurte mõtlejate tarkusest

, Kildu elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuku raadio viimast «Keskpäevatundi» kuulates jäi mulle kõrvu Juku-Kalle Raidi ja Indrek Tarandi ühine seisukoht, mille järgi Reformierakond muutuvat üha rohkem Keskerakonna sarnaseks.

Seda arutelu kuulates meenus mulle kooliaegne harrastus, millega meie klassi õpilased innukalt tegelesid. Nimelt lugesime, kirjutasime üles ja kordasime tuntud filosoofide mõtteid. Kahjuks tundub, et enamik Reformierakonna poliitikuid ei ole sellise hobiga kunagi kokku puutunud.

Kuidas muidu oleks neile tundmatu Friedrich Nietzsche hoiatus vaenlaste valimise kohta? Päris täpselt ma seda enam tsiteerida ei suuda, kuid see mõte on mind pikaajalist poliitilist mudamaadlust kõrvalt vaadates ikka saatnud. Nimelt soovitas filosoof olla vaenlasi valides ettevaatlik, vastasel korral varitseb oht muutuda nende sarnaseks. Kuldsed sõnad, kas pole?
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles