Keemiapilve veel ei ole

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlaste reoveest sõelutakse Kösti puhastis välja toormuda, millest saab aja jooksul muld. Reoveemuda on vaja aga segada ja selle töö tagajärjel haiseb suvel tihti suur osa Viljandist.
Viljandlaste reoveest sõelutakse Kösti puhastis välja toormuda, millest saab aja jooksul muld. Reoveemuda on vaja aga segada ja selle töö tagajärjel haiseb suvel tihti suur osa Viljandist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Veevärgi plaan võidelda reoveepuhastist kerkiva haisu vastu türklastelt saadava erilise seadeldisega, mis tekitab puhasti kohale kemikaalidest pilve, pole veel teoks saanud, sest seadelis pole kohale jõudnud.

«Meil oli kokkulepe, et see tuleb juuni alguseks,» rääkis Veevärgi juhataja Toomas Porro. «Loodame, et see jõuab siia lähiajal.» Vajalik kemikaal ootavat juba Veevärgi laos.

Ühe Türgi firma müügimeeste jutu järgi aitab nende seadeldis just sellise haisu vastu, mis Viljandi kohal levib, kaotades selle täielikult. Töö põhimõte on, et reoveepuhasti kohale piserdatakse kemikaali, mis neutraliseerib haisu.

Firma on lubanud rentida seadme Veevärgile 3000 euro eest kuus. Veevärgil tuleb osta lisaks inimestele ohutut kemikaali, mis maksab ligi 500 eurot kuus.

Mitme Kösti elaniku sõnul on sel aastal olnud vänget haisu vähem kui mullu. «Paar korda olen tundnud, aga siis on see olnud selline, et saab väljas edasi töötada,» kirjeldas üks naine. «Tõenäoliselt on põhjus selles, et tänavu on olnud jahe suvi ja soodne tuule suund.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles