Külalised proovisid koolides õpetajaametit

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Valuoja põhikooli üheksandas klassis andis tunni psühholoog ja õppejõud Maria Teiverlaur.
Viljandi Valuoja põhikooli üheksandas klassis andis tunni psühholoog ja õppejõud Maria Teiverlaur. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval ohkas nii mõnigi õpilane kergendatult, sest kontrolltöö jäi ära ja tundi ei tulnud andma mitte õpetaja, vaid sootuks muu eluala spetsialist.


Eesti Vabariigi presidendi ja sihtasutuse Noored Kooli algatusega liitus Viljandimaal 16 kooli ning tunde andma registreerus 45 inimest.


«See on arv, mis on meie andmebaasis registreeritud,» täpsustas Noored Kooli kommunikatsioonijuht Triin Noorkõiv.



Endised õpilased


Abja gümnaasiumi huvijuht Triinu Menning ütles, et kui ta esinejaid otsis, võttis ta enamasti ühendust endiste õpilastega.



«Vahetunni ajal olid küll kõik külalisõpetajad väga õnneliku näoga — järelikult läks päev korda,» hindas Menning.



Tarvastu gümnaasiumis andsid tunde Viljandi haigla juhatuse esimees Ülle Lumi ja politseiosakonna vanemkomissar Alvar Pähkel, kes mõlemad on selle kooli vilistlased.



Alvar Pähkli tunni teema oli «Õigusemõistmine». Ta arut­les õpilastega selle üle, kuidas sünnib õiglane karistus ja kellele on vaja reegleid.



Ülle Lumi andis kümnendale klassile tunni «Kuidas juhtida arengut?». Ta rääkis  sellest, kas rohkem on vaja mõistust või tundeid ning kumb on tähtsam: õppimine või õpe­tamine.



Vajalik päev


Viljandi Valuoja põhikooli direktori Matti Orava andmetel oli kohal üle kahekümne ini­mese ning esinejaid jagus igasse klassi, mõnesse koguni kaks.



«Kui kooli tulevad ühiskonnas aktiivsed tegelased ning annavad edasi oma elukogemuse, on see vapustav!» pidas Orav päeva kordaläinuks.



Osa koole korraldab ürituse ka teistel päevadel. Näiteks Viljandi täiskasvanute gümnaasiumis on see hoopis 3. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles