Eesti otsib juhitalenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik loodab koolitusprogrammi kaudu leida noori võimekaid inimesi avaliku teenistuse tulevasteks tippjuhtideks.
Riik loodab koolitusprogrammi kaudu leida noori võimekaid inimesi avaliku teenistuse tulevasteks tippjuhtideks. Foto: Erakogu

Riigikantselei väljakuulutatud juhtimistalentide programmis osalemiseks andis avalduse 146 kandidaati.

Avaldusi sai esitada esmaspäeva õhtuni. Riigikantselei kinnitust mööda tehakse kandideerijate seast valik juuni lõpuks.

Riigikantselei kuulutas mais välja juhtimistalentide programmi, millega tahetakse magistriõpinguid lõpetavate noorte seast leida viis kuni seitse heade juhieeldustega inimest, kes on motiveeritud siduma oma tuleviku riigiteenistusega.

Programmi peamine eesmärk on kaasata noori võimekaid inimesi avalikku teenistusse ning kasvatada neist praegustele tippjuhtidele järelkasvu.

Juhtide väljaõpe algab tänavu septembris ning lõpeb 2014. aasta aprillis. Poolteise aasta jooksul töötavad osalejad ministeeriumides ja riigikantseleis ning osalevad arendustegevustes. Pärast programmi lõppu peaksid neil olema väga hea ettevalmistus ja mitmekesised kogemused ning neid ootab töö avalikus teenistuses — kogemuse kasvades juhikohal.

Peale tänavu esimest korda korraldatavat juhtimistalentide programmi kuulutab riigikantselei sel sügisel kolmandat korda välja Newtoni programmi, mis on mõeldud juba praegu avalikus sektoris töötavatele juhieeldustega ametnikele, kellest võiks saada tippjuhid. Programmis osalenud 48 ametnikust on seni tippjuhiks saanud kolm.

Avaliku teenistuse tippjuhte, nagu kantslereid ning ametite ja inspektsioonide peadirektoreid on Eestis 90. Nende arendamisega on riigikantseleis tegeldud alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles