Ära lase purjus sõpra vette!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Veeohutus.ee

Päästeamet alustas veeohutuskampaaniat «Ära lase purjus sõpra vette!», mis tuletab meelde, et alkoholijoobes vette minek on eluga riskimine.


«Reklaam suplema minemast ei hoia, seda saab teha hooliv kaaslane, kes takistab parimal võimalikul moel napsitanud inimese vette minekut,» on kampaania juhtlause.

Päästeameti andmetel oli möödunud suvel iga viies uppunu alkoholijoobes 20—30-aastane mees. Hoolimata sellest, et ollakse teadlikud joobes vette mineku ohtlikkusest, kaob alkoholi mõjul ohutunne ning inimene läheb veekogusse oma võimeid proovile panema.

Lisaks alkoholijoobest tulenevatele koordinatsioonihäiretele aitab uppumisele kaasa kehv ujumisoskus. Eesti inimene hindab oma ujumisoskust selgelt üle. Täisealisest elanikkonnast ligemale pooled ei oska üldse ujuda või suudavad läbida vaid kuni 25 meetrit. Alkoholijoobes vette minek on samas ohtlik ka väga heale ujujale.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsi sõnul oleks paljudel juhtudel kaaslased saanud veeõnnetuse ära hoida, kui nad oleksid sõbral silma peal hoidnud ja õigel ajal sekkunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles