Sõitjad korjasid Tallinna rallil kogemusi

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki tänavune Tallinna autoralli ei kuulunud Eesti meistrivõistluste arvestusse, võttis seal teistelt tugevatelt sõitjatelt mõõtu mitu Viljandimaalt pärit võistkonda.

Eelmisel reedel alanud ning laupäeval lõppenud rallil olid üldarvestuses Viljandimaa meestest parimad Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees, kes said N-3 rühmas teise ja absoluutarvestuses 15. tulemuse.

Tõnu Sepp, keda legendilugemisega toetanud Ausmehel oli see esimene rallikogemus, andis oma võistlusele hindeks neli pluss. «Klassivõitu me ei lootnud, selleks on võistluspraktikat liiga vähe,» tõdes Viiratsi vallast pärit autosportlane.

Absoluutklassis koha võrra tagapool lõpetanud Andrus Karu ja Tarvo Poola lubasid endast kokkuvõttes mööda vaid ühe oma masinaklassi kuuluva 4WD konkurendi,  Aleksei Lukjanuki ja Aleksei Arnautovi. Venelased edestasid kõiki ning said võidu ka ralli absoluutklassis.

Karu, kes polnud enda sõnul varem uue võistlusmasina Subaru STI-ga kruusal sõitnud, kihutas teise päeva esimesel kruuskattega raja kiiruskatsel teelt välja. «Kogemusi ammutasime ohtralt,» lausus Andrus Karu.

Viljandimaa meestest olid rajal veel Tanel Tepandi ja Reio Rada, kes teenisid absoluutklassis 26. ning noorte ja E-10 rühmas kolmanda tulemuse. E-Cupi sarja veoautode klassis sõitnud Olev Helü ja Aivo Alasoo olid oma masinaklassis kolmandad.

«Kindlasti ei sõitnud me maksimaalse kiirusega, kuid tempo oli parem kui talvisel Otepää rallil,» ütles Tanel Tepandi. Olev Helü sõnul oli nende sõidulegendis viga ning seetõttu käisid nad esimesel katsel korra põllu peal. Viimasel katsel olid Tepandi ja Helü hädas purunenud gaasitrossiga.

Mõlemad sõitjad kinnitasid, et võistlustrass oli kehvas seisus. Nii Tepandi kui Helü lõhkusid viletsatel teedel kaks velge. «Nelja katse peale on seda veidi palju,» nentis ainult laupäeval rajal käinud Olev Helü.

Tänavuse «Honda Tallinna ralli» lõpetas 34 võistlusautot, katkestanuid oli 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles