Maakond tühjeneb arvatust hoogsamalt

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa on kümne aastaga kaotanud 10 000 elanikku, olles statistika järgi üks kiiremini kahaneva rahvastikuga maakondi, kusjuures lahkujad on just noored ja tööealised inimesed.

Eile avaldatud rahvaloenduse andmed erinevad rahvastikuregistri numbritest ligi 10 protsenti. Kui registri kohaselt elab maakonnas veidi üle 52 000 inimese, siis rahvaloenduse järgi on elanikke 47 594.

Viljandimaa kohta avaldatud andmed olid maavanem Lembit Kruuse sõnul kurvastavad. Selgus, et 11 aastaga ehk eelmise loendusega võrreldes on maakonnas inimeste hulk kahanenud 10 380 võrra, 17,9 protsenti. «Meie probleem on väike palk ja võimaluste vähesus,» sõnastas Kruuse Viljandimaa elanike arvu vähenemise peamise põhjuse.

Statistikaameti peaanalüütiku Mihkel Servinski tõdemust mööda on lahkujateks  enamasti noored, parimas tööjõus inimesed, kes lähevad siit paremat tööd ja palka otsima.

Kui Viljandimaal on 11 aastaga elanikke jäänud ligi 17,9 protsenti vähemaks, siis Eestis tervikuna on kadu olnud 5,5 protsenti. Inimesi elab riigis kokku 1 294 236.

Protsentuaalselt on siinsest regioonist rohkem inimesi ära kolinud vaid Järvamaalt (21,1 protsenti), Hiiumaalt (18,8 protsenti) ja Jõgevamaalt (18,01 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles