Karastav kümblus avas rannahooaja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franko Kagovere kargas Viljandi järve eile pärast keskpäeva, olles ametliku hooaja esimene ujuja.
Franko Kagovere kargas Viljandi järve eile pärast keskpäeva, olles ametliku hooaja esimene ujuja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vees ja õhus valitsemas võrdselt viisteist soojakraadi, hüppas Franko Kagovere eile, ametliku rannahooaja esimesel päeval Viljandi järve.

Rannavalvuri kinnitusel oli Kagovere esimene, kes äsja alanud hooajal rannavalve vaateväljas ujuma läks. Mees ise esimese au taga ajanud, ta ütles, et hakkas ujumas käima niipea, kui jää järvelt taandus.

«Normaalne, paras,» hindas ta eilset vee soojust.

Ujunud järvebasseinis paar korda edasi-tagasi, tuli Kagovere välja ja kuivatas end ära. Mees lisas, et päris iga päev ta ujumas ei käi, aga kui mahti saab, siis tuleb ikka.

Kolmandat suve Viljandi järve rannas ametis oleva osaühingu Articard rannavalvur Sergei Lambinen ütles, et tema valvekorrad on möödunud tavapäraselt ning keegi pole uppumisohtu sattunud.

Vähemat abi on tulnud aeg-ajalt osutada, näiteks on puhkajad palunud pisihaavu plaasterdada.

«Eelmisel suvel tõi üks naine meie juurde mõneaastase palja tüdruku, kes oli rannas ema ära kaotanud,» rääkis Lambinen. «Panime lapsele riided selga ja kutsusime politsei. Õnneks ilmus ema ise välja — ta oli oma üht last riietanud ning teine oli samal ajal uitama läinud.»

Ta lisas, et vahel tuleb korrale kutsuda ka neid, kes rannas alkoholi pruugivad. Seda juhtub eeskätt nädalalõppudel.

Viljandi linnavalitsus on sõlminud osaühinguga Articard rannavalveteenuse osutamiseks kolmeaastase lepingu. Alanud hooaeg ongi kolmas. Järgmisel aastal kuulutab linn välja uue hanke.

Tänavuse töö eest tasub Viljandi Articardile 15 339 eurot. See on kolme kuu raha, hooaeg lõpeb augusti viimase päevaga.

Linnavalitsuse hangete peaspetsialist Kaidi Braun hindas, et Articard on Viljandi ja Paala järve rannas valvamisega hakkama saanud ootuspäraselt ning halba tagasisidet pole tema kohta laekunud.

Braun kutsus puhkajaid üles rannavalvuritest hoolimata ka ise üksteise suhtes tähelepanelik ja abivalmis olema ning vajaduse korral kiiresti abi kutsuma.

Linnavalitsuse teatel on Viljandi järve ääres rannavalve olemas iga päev kella 9—24, kusjuures kella 11—19 peab korda kaks inimest. Öisel ajal hoiab järve ääres toimuval silma peal rannaala haldava Viljandi spordikeskuse valvetöötaja.

Articard valvab ka Paala järve ääres. Seal on üks rannavalvur iga päev kella 11—19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles