Jääl kihutasid tsiklid ja ATV-d

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval leidis Paala järvel aset motovõistlus «Viljandi jäärada 2009».
Pühapäeval leidis Paala järvel aset motovõistlus «Viljandi jäärada 2009». Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandi mootorisurinaga täitnud tsiklimehed nautisid päikeselist ilma ja jääl kihutamist, paraku jäid Eesti meistrivõistluste kohapunktid seekord jagamata.


Ehkki masinaklassidele MX1, MX2 ja alla 85 cm³ rattad oli Paala järvel aset leidnud mõõduvõtt kavandatud Eesti meistrivõistluste kolmanda etapina, tuli nendes osalenutel rahulduda vaid Viljandi jäärajavõistlusega.



«Krossi komisjon ei pidanud võimalikuks seda üritust meistrivõistluste etapiks arvata, sest oli hulk tiitlivõistluste juhendi nõuete mittetäitmisi,» selgitas komisjoni liige Toomas Triisa, kes oli ühtlasi võistluse MX1 klassi võitja.



Nõuetele ei vastanud tema sõnul näiteks võistlustrassi pikkus.



«Meistrivõistluste sõiduks on tarvis vähemalt 1600-meetrist rada, Paala järvel oli selle pikkus aga umbes 1200 meetrit.»



Triisa nentis, et paljudele osalejatele valmistas komisjoni säärane otsus küll pettumuse, ent alaliit ei saa tiitlivõistluste korraldusliku poole pealt suuri mööndusi teha.



«Komisjoni otsus polnud pahatahtlik viljandlastele ärategemine,» rõhutas ta. «Võistlus iseenesest oli ju hea, ilm super ning publikut raja ääres väga palju.»



Võistluste juht Margus Ostnik tunnistas, et võidukihutamisest osavõtt jäi loodetust tunduvalt tagasihoidlikumaks: kaheksas masinaklassis välja jagatud auhindu käis Paala järvel püüdmas 125 sõitjat.



Üldjoontes läks ettevõtmine Ostniku hinnangul korda, ehkki ette tuli ka probleeme, mis nõudsid lahendamist.



«Kõige rohkem vaeva tuli meil näha võistlustrassiga, sest lund oli jääl vähe ning rada kippus sõidu ajal ära kaduma — vallid olid pehmed ja õhukesed,» rääkis ta ning lisas: «Vahetult enne võistluspäeva tuli meil rada krossikomisjoni nõudmisel ümber teha.»



Paala järve äärde kogunenud arvukas publik nägi aga kõigest hoolimata põnevat võidukihutamist. Kaheksas võistlusklassis anti 16 starti ning paremad selgusid kahe sõidu kohapunktide liitmisel.



Klassis alla 65 cm³ osutus parimaks Tamur Talviku ja klassis alla 85 cm³ Rain Koch. Klassis MX1 võidutses Toomas Triisa ja klassis MX2 Rannar Uusna.


Open-klassis võitis Timmo Mõts, quadracer’ite arvestuses Sander Raik, ATV-de klassis Siim Vaide ning mini-MX-klassis Cardo Veski.



Margus Ostniku ütlemist mööda tuli rajal ette küll ka kukkumisi, ent õnneks polnud neist ükski raskete tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles