Viljandi võõrustas väitlejaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala­linna gümnaasiumi väitlusõpetaja Lea Elias
Paala­linna gümnaasiumi väitlusõpetaja Lea Elias Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Nädalavahetusel peeti Viljandi Paalalinna gümnaasiumis Eesti keskkoolide väitlusmeistrivõistluste teine etapp, millel osalenud ligi poolesaja võistkonna hulgas olid edukaimad nimekate koolide väitlejad.


Kui novembris peetud esimeses etapis läks viljandimaalastel paremini, siis seekord pidid nad tugevamatele alla vanduma.

«Võistlus esikohtade pärast käib Eesti tuntuimate koolide vahel,» nentis Paalalinna gümnaasiumi õpetaja Lea Elias, tuues näiteks Tartu Miina Härma ja Treffneri gümnaasiumi, Inglise kolledži ja Gustav Adolfi kooli. «Eliitkoolides on väitlusel õppekavas oma kindel osa,» lisas ta.

Päris võitudeta ei jäänud siiski ka viljandimaalased. Jakobsoni gümnaasiumi võistkond oli vastastest üle kahel ja Paalalinna kool ühel korral.

Väideldi neljas voorus. Vaieldi nii dopingu kui hasartmängude keelustamise üle, kolmandas voorus oli küsimärgi all kommentaariumide vastututus avaldatu eest. Neljandas voorus vaieldi selle üle, kas iluoperatsioonide keelustamine on põhjendatud. Finaalis kohtusid Pärnu Sütevaka gümnaasium ja Tallinna Inglise kolledž, kes väitlesid majanduskriisi ja sotsiaaltoetuste teemal.

Võit läks seekord pealinna.

Paalalinna kooli väitleja Mann Randaru nentis, et võistluste tase on kõrge ja nende võistkonnal on arenguruumi palju. Omavahelises suhtluses õpilased üksteisel koolide järgi vahet ei tee. Teemadega jäi neiu rahule.

«Mulle endale meeldis kõige enam väidelda dopingute legaliseerimise üle,» lisas ta.

Meistrivõistlusi korraldab Eesti väitlusselts, kuhu praegu kuulub Viljandimaalt vaid Jakobsoni gümnaasiumi klubi. Paalalinna kool esialgu seltsiga liituda ei kavatse.

«Huvi on, aga aktiivsed väitlejad on hõivatud ka teiste aladega ning aega napib,» selgitas õpetaja Elias. Siiski plaanivad nad juba aprillis korraldada maakondliku võistluse, mis oleks eelsoojendus meistrivõistluste kolmandale etapile Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles