Repliik: Iga laps on tähtis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna on lastekaitsepäev ja nii nagu tavaks, korraldatakse selle puhul põngerjatele vahvaid üritusi. Näiteks Viljandi muuseumi hoovis saab alates kella 11 meisterdada, vaadata nukuteatri etendust, võistelda ja mängida. Pärastlõunal kell kaks ootab lapsi Bonifatiuse gild, kus on samuti võimalik meisterdada, joonistada ja lustida. Kindlasti on toredaid ettevõtmisi teisigi.

Viljandi on lapsepõlve veetmiseks suurepärane linn. Siin on mäed ja orud, mets ja järved, kesklinn ja väikesed kõrvaltänavad otse kodu ligidal. Lastel on vabadust ja liikumisruumi. Suurlinnas kärbitakse nende tegevusala paratamatult rohkem.

Kuid näilise rahu kõrval on siingi ohte. Väikelinnaski võivad nad sattuda õnnetustesse ning leidub põnne, keda vanemad on jätnud hooletusse.

Meie hulgas liigub ka pahatahtlikke inimesi: alles eile saime teada, kuidas kaks noormeest päästsid koolieeliku vägistaja käest.

Seepärast ei tohi me unustada valvsust. Oma pere eest hoolitsedes tuleb silmad lahti hoida ka teiste laste suhtes ja vajaduse korral nende kaitseks välja astuda. Iga laps on tähtis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles