Koolisööklad võistlevad omavahel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisööklas ootab supp.
Koolisööklas ootab supp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tervise arengu instituut algatab üle-eestilise võistluse parima koolisöökla leidmiseks. Osaleda võivad kõik üldhariduskoolide koolisööklad, sealhulgas need, kus toitlustamist korraldab erafirma.

18. septembriks palutakse tervise arengu instituuti saata registreerimisankeet, koolisööklast tehtud fotod ja ühe koolinädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega.

Nende põhjal valib toiduasjatundjatest koosnev žürii välja seitse paremat koolisööklat. Finaalis, mis peetakse Tallinna toidumessil oktoobri viimasel nädalal, tuleb finalistidel etteantud ajaga valmistada koolipäeva näidislõuna ning üks lisaroog.

Mulluse võistluse võitja, Vääna mõisakooli kokk Jaanika Rist ütles, et nende kool ei tulnud võitma, vaid pigem uusi kogemusi saama. «Võit andis kindlustunde, et see, mida me teeme, on õige ja hea.»

Kokk lisas, et konkurssi pole põhjust karta. «See on koht, kust saab palju uusi nippe ja häid nõuandeid kõrva taha panna.»

Tänavuse konkursi peaauhind on reis Prantsusmaale messile «Bocuse d’Or» 2013. aasta jaanuaris. Kõikidele finalistidele on välja pandud kingitused. Tervise arengu instituudi toitumisekspert  analüüsib kõigi osalevate koolisööklate menüüsid ning jagab soovitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles