Viljandis peetakse kolme riigi maavõistlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Viljandi linnastaadionil Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlus.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Viljandi linnastaadionil Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Viljandi linnastaadionil Eesti-Soome-Rootsi mitmevõistluse maavõistlus.


Võisteldakse meeste ja naiste arvestuses. Iga riigi meeskonda ja naiskonda kuulub viis sportlast, võistkonna punktiarvestuses arvestatakse nelja parima mehe ning kolme parima naise tulemust.

Eesti meeskond võistleb koosseisus Kaarel Jõeväli, Martin Sisas, Maicel Uibo, Juhan Kilumets ja Hendrik Lepik. Eesti naiskonda kuuluvad Grete Šadeiko, Kristella Jurkatamm, Terje Kaunissaar ja Kairit Olenko.

Võistkonna juhi ja Eesti kergejõustikuliidu mitmevõistlejate alarühma vastutava treeneri Tõnu Kaukise sõnul läheb koondis starti võidumõttega. «Nii Eesti kui Rootsi on esindatud noorema põlvkonna sportlastega ning see muudab võistluse põnevaks,» lausus Kaukis, kelle tõdemust mööda on soomlaste esindus Eesti ja Rootsi omast mõnevõrra kogenum.

Individuaalsetest eesmärkidest kõneldes rõhutas Tõnu Kaukis, et Eesti meeskonna esinumber Kaarel Jõeväli sihib Euroopa meistrivõistluste osavõtunormi 7800 punkti ning naiskonna liider Grete Šadeiko läheb täitma suvel Hispaanias peetavate juunioride maailmameistrivõistluste normatiivi, milleks on 5150 punkti.

Gerte Šadeiko ületas küll seitsmevõistluses selle punktisumma 2010. aastal, ent see oli enne ametlikku kvalifikatsiooniperioodi algust ning ta peab võistlustele kvalifitseerumiseks normi uuesti täitma.

Esimene maavõistlus peeti juba 1969. aastal Tallinnas Eesti ja Rootsi vahel, Soome lisandus 20 aastat hiljem. Riigid korraldavad mõõduvõttu kordamööda. Eestis peeti viimane maavõistlus kolm aastat tagasi Rakveres.

Võistluse ajakava
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles