Noored mehed päästsid poisi vägistaja haardest

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Rätsepa ja Artur Makku väitel oli purjus mees abitu poisi enda embusesse haaranud vaid mõnekümne meetri kaugusel aktiivselt kasutatavast terviserajast ja Männimäe linnaosa elamutest.
Rainer Rätsepa ja Artur Makku väitel oli purjus mees abitu poisi enda embusesse haaranud vaid mõnekümne meetri kaugusel aktiivselt kasutatavast terviserajast ja Männimäe linnaosa elamutest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 31. mai «Sakalas»

Läinud nädalal tabasid kaks Viljandi noormeest Männimäe linnaosa läheduses heinamaalt purjus mehe, kes kõigi eelduste kohaselt püüdis sealsamas vägistada väikest poissi.

Kuigi prokuratuur ja politsei ei pidanud eilseni vajalikuks avalikkust juhtunust teavitada, juhatas «Sakala» toimetusse laekunud umbmäärane vihje ajakirjaniku eile Hawaii Expressi kauplusesse. Seal töötavad sõbrad Artur Makku ja Rainer Rätsep kinnitasid, et just nemad olid need, kes läinud kolmapäeval Huntaugu nõlvale jalgratastega trikitama minnes väidetava kurjategija teolt tabasid ning korrakaitsjatele üle andsid.
 

Noorte meeste sõnul pole neil kahtlust, et see, millele nad peale sattusid, oli vägistamiskatse. «Laps püüdis karjuda, aga oli aru saada, et talle käis kähku käsi suu ette,» kirjeldas Rainer Rätsep esimest episoodi, mis tal masendavast vahejuhtumist meeles on.

Käsi suu ette

Hääle suunas liikudes avanes noormeestele peagi vaatepilt, mis polevat jätnud võimalust olukorda mitmeti mõista: umbes poole meetri kõrguse heina varjus lamas külili püksata keskealine kiilanev mees ning hoidis oma haardes koolieelikust poissi. Ka lapsel olevat olnud selleks hetkeks pealmised püksid jalast rebitud.

«Sikutasime tüübi kohe üles ja saime aru, et ta on purjus. Järgmisel päeval politseis öeldi, et tal oli lausa 2,4 promilli sees olnud. Igatahes rääkida ta meiega ei suutnud või ei tahtnud,» jätkas Rainer Rätsep.

Pärast pükste jalga saamist olevat mees ebakindlast olekust hoolimata püüdnud lähima metsatuka suunas põgeneda, kuid noormehed lõikasid tal tee ära ja talutasid sealsamas kulgeva terviseraja äärde.

«Eks ta sai aru, et tal ei käi jõud meist üle, ja pidas end edasi üsna rahulikult üleval,» täpsustas Artur Makku.

Politsei saabus kiiresti

Pealtnägijate kirjelduse järgi oli väidetav pedofiil kiilaneva peaga ja umbes 170 sentimeetri pikkune ning tema riietuse ja oleku põhjal võis arvata, et tegu on napsilembese eluheidikuga. Ehkki nüüdseks on teada, et mehel on vanust veidi üle 50 aasta, võiks teda noormeeste sõnul ärajoodud näo tõttu pidada vanemaks.

Nii Rätsep kui Makku kiitsid politseinikke, kes saabusid sündmuskohale väga kiiresti, vaid paari minutiga. Kui kahtlusalusel pandi sealsamas käed raudu ning sõidutati arestimajja, siis kannatanu viis üks naispolitseinik käe kõrval koju. «Õnneks oskas poiss öelda, kus ta elab, aga üldiselt jäi mulje, et ta ei saanud selles situatsioonis suurt millestki aru — toetus oma jalgrattale ja sõi vaikselt präänikut, mille ta arvatavasti samalt mehelt oli saanud.»

Eile kinnitasid «Sakalale» juhtunut nii Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel kui Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Maiken Mardim. Viimase sõnul on toimunu suhtes algatatud kriminaalasi ning kohtult on saadud luba hoida 1959. aastal sündinud meest vahi all kuni pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles