Volikogu liige ärgitab kolleege tasust loobuma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Kuzmina on Viljandi linnavolikogus ainus Rahvaliidu esindaja.
Monika Kuzmina on Viljandi linnavolikogus ainus Rahvaliidu esindaja. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi linnavolikogu rahvaliitlasest liige Monika Kuzmina teeb kolmapäeval kolleegidele ettepaneku loobuda volikogu liikmetele makstavatest igakuistest hüvitistest.


Koalitsiooni kuuluva Kuzmina sõnul sai tema ettepaneku viimaseks ajendiks läinud nädalal «Sakalas» ilmunud uudis, mis kajastas, et enne 2005. aastat ühiskondlikus korras ilma rahata töötanud volikogu tasudeks kulus mullu üle poole miljoni krooni. Seejuures on mitu kohalikku poliitikut möönnud, et tegelikult on volikogu lihtliikmetele makstav 300-kroonine tasu iga kohal käidud istungi eest mõttetu.

«Arvan, et volikogu peab raskel ajal olema linnarahvaga solidaarne ja loobuma asjatutest kuludest,» sõnas Kuzmina. «Oma kodulinna juhtimises osalemine peaks igale volikokku valitud inimesele olema auasi ning seda ei tohiks rahas mõõta.»

Kuzmina rõhutas, et volikogu liikmed peavad raskes majanduslikus olukorras olema kokkuhoidlikkusega eeskujuks kõigile viljandlastele, aga ka teiste omavalitsuste juhtorganitele. «Hoolivus, tähelepanelikkus ja säästlikkus peaksid olema praeguse aja märksõnad,» lausus ta.

Rahvaesindajatele makstavate tasude teemale pööras oma viimasel koosolekul 2009. aasta eelarveprojekti arutades tähelepanu ka volikogu revisjonikomisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles