Autod jõudsid koduõdedeni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla koduõed sõidavad nüüd abivajajaid süstima või nende haavu siduma elektriautodega.
Haigla koduõed sõidavad nüüd abivajajaid süstima või nende haavu siduma elektriautodega. Foto: Viljandi haigla

Paistu vallavanem Ene Saar andis teisipäeval Viljandi haiglale üle kaheksa elektriautot, mille taotlemisel oli vald haiglale abiks olnud.

Saastekvoodi vahetustehinguga saadud elektriautod lubas sotsiaalministeerium läinud kevadel omavalitsustele tasuta, et nood kasutaksid masinaid sotsiaaltöö tarbeks. Haigla juhatuse esimees Ülle Lumi küsis ministeeriumi kantslerilt, kas sotsiaaltöö jaoks saaksid neid kasutada ka teised asutused, näiteks haigla koduõed.

Ministeerium toetas ettepanekut, kuid ei näinud võimalust määrust muuta ning soovitas teha koostööd mõne omavalitsusega. Et haigla teenindada on kogu maakond, pöörduti Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe, Paistu vallavanema Ene Saare poole, kes oli kohe nõus abiks olema.

«Olen alati pooldanud edasiviivaid mõtteid,» ütles Ene Saar. «Haigla koduõdedest on abi kogu maakonnale ja ka Paistu valla hooldekodus kuulen nende kohta kiidusõnu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles