Medal jääb ootama noorte naasmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida kõrvalruumides ootas tublisid õpilasi ja nende juhendajaid väike suupistelaud.
Pärimusmuusika aida kõrvalruumides ootas tublisid õpilasi ja nende juhendajaid väike suupistelaud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile täitus pärimusmuusika ait helgete peadega — sinna olid kutsutud kõik maakondlike aineolümpiaadide ja õpilasürituste võitjad ning nende juhendajad.

Traditsioonilisele tänuvastuvõtule kogunes terve saalitäis noori, nende juhendajaid ja õpetajaid. Kõik nad said mälestuseks rõõmsavärvilise pastaka, millel on kiri «Viljandimaa parim 2011/2012».

«Te olete parimad ja see väike kingitus on märk sellest,» ütles Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Ene Saar, andes kokkutulnutele edasi Viljandimaa linnade ja valdade tervitused.

«Tulevase Eesti märksõnad on noored ja haridus. Aga haridus laiemas mõttes — olulised pole mitte ainult faktioskused, vaid ka avatus ja soov kõike teada saada,» kõneles Ene Saar. «Tuleb olla ettevõtlik. Juba see inimene, kes suudab endale töökoha luua, on tubli. Veel parem on, kui ta suudab luua töökohti ka teistele.»

Viljandi maavanem Lembit Kruuse tõdes noorte ees esinedes, et saavutatud headest kohtadest tähtsamad on selle tulemuse kaudu saadud teadmised ja usk oma võimetesse.

«Elus toimib selline fenomen nagu mägede kaja — see, mida hõikad, kajab seitsmekordselt tagasi,» hoiatas ta.

Lembit Kruuse sõnul on maakonnal põhjust tõeliselt uhkust tunda siis, kui Viljandimaalt ellu läinud noored siia ringiga tagasi jõuavad.

«Tahan panna välja medali sellele, kes Viljandimaad edasi arendab,» ütles ta ja koukis põuetaskust välja sinimustvalge paela otsa riputatud helkiva aumärgi. «Seda ei saa te täna, vaid siis, kui olete tagasi tulnud.

Praegu panen medali kappi ootama ja tulevikus tuleme selle teema juurde tagasi.»

Pärast sõnavõtte esinesid tublidele õpilastele ja pedagoogidele muusik Tiit Kikas ja tantsustuudio Dancecall. Kõrvalruumides ootas kutsutuid väike suupistelaud.

Esmaspäeval tunnustavad Viljandimaa omavalitsuste liidu ja Viljandi maavalitsuse juhid koolispordi parimaid ja nende juhendajaid. Maakonna spordiüritustel edukalt esinenud õpilased ja õpetajad on oodatud kell 16 Viljandi staadionile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles