Meie kammerkoor sai uhke võidu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kammerkoor naasis rahvusvaheliselt festivalilt parimana.
Viljandimaa kammerkoor naasis rahvusvaheliselt festivalilt parimana. Foto: Renee Altrov

Möödunud nädala lõpul peetud Pärnu 9. rahvusvahelisel koorifestivalil võitis grand prix’ Viljandimaa kammerkoor dirigentide Toomas Volli ja Kadi Ritsingu taktikepi all.

Kõrget kohta jagas ta dirigent Kenney Potteri juhitud USA Wingate’i ülikooli kooriga, põhiliselt professionaalsetest muusikutest spetsiaalselt festivalile sõiduks moodustatud kollektiiviga.

Festivalil osales 12 koori, keda hinnati rahvusvahelise festivali reeglite järgi. Žüriis olid Kuno Areng, Veronika Portsmuth ja teised autoriteedid.

«Kuldmedaleid oleme ka varem võitnud, aga peaauhinda pole saanud,» ütles koori laulja Epp Välba. 94 hindepunktini sajast võimalikust jõuti esimest korda.

Ta meenutas ühe žüriiliikme hinnangut Viljandimaa kammerkoori esitatud Mart Saare laulu «Vihmakõnõ, vellekõnõ» kohta: «Paremini ei ole seda võimalik laulda!»

Kiideti huvitavat kava ning seda, et koori hääled on tasakaalus ja kõlakultuur hea.

Täna sõidab meie kammerkoor Norrasse, kuhu ta kutsus Viljandi hansapäevadel esinenud Norra koor. Seal tuleb anda kaks kontserti. Viljandi hansapäevadel astub kollektiiv üles 9. juunil kell 18 Rubiini laval.

Kaugemas tulevikus ootavad realiseerimist kaks Pärnu festivalil saadud eripreemiat: Eesti kooriühingu kutse rahvusvahelisele koorifestivalile «Tallinn 2013» ja korraldajate pakutud tasuta osalemisvõimalus 10. Pärnu rahvusvahelisel koorifestivalil 2014. aastal.

Viljandi kultuuriakadeemia segakoor Jana Perensi ja Pille Kähriku dirigeerimisel sai Pärnu festivalil pronksdiplomi ja eripreemiana Pärnu kontserdimajalt kutse sealses saalis üles astuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles