Huvikool kutsub linna­laagrisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi huvikool korraldab juuni algul linnalaagri, kus kunstihuvilised lapsed saavad viie päeva jooksul proovida kätt mitmesuguste kunstiliikidega.

Viljandi huvikooli direktori Anu Peieli sõnul on linnalaagrisse oodatud seitsme kuni kümne aasta vanused lapsed. Laager kestab 11.—15. juunini ning seal pakutakse tegevust kella 9—15.

Viie päeva jooksul saavad lapsed nii joonistada, maalida, voolida kui viltida. Neid juhendavad Elle Käosaar ja Grete Ojamaa.

Laagri juurde kuulub ka pikem väljasõit ühte Viljandimaa kaunisse kohta ning mõistagi saavad lapsed päevaste tegevuste vahel sooja lõunaeinet.

Anu Peieli jutu järgi on säärase linnalaagri korraldamine huvikooli pikaaegne traditsioon. Kui varem moodustati seal ka teiste kallakutega rühmi, siis nüüd on ainult üks, kunstile keskenduv.

Tänavusse laagrirühma võetakse umbes 15 last ja registreerumine algab homme.

Anu Peieli sõnul täituvad kohad tavaliselt paari päeva jooksul. «Üldiselt oleme saanud kõik huvilised vastu võtta,» kinnitas ta.

Direktor lisas, et viimastel aastatel on huvi laagrite vastu nii huvikoolis kui mujal vähenenud, sest lapsevanematel pole nende eest tasumiseks raha. «Ka meie maja huviringid ei saa sellepärast enam pikki laagreid korraldada, vaid piirduvad lühemaajalistega,» kõneles ta.

Peiel täpsustas, et kui ringisisesed laagrid on mõeldud ainult huvikooli õpilastele, siis linnalaagrisse võivad tulla kõik lapsed. Huvikool saab selle korraldamiseks linnavalitsuselt toetust, kuid kulude katteks tuleb lapsevanemal maksta ka osalustasu.

Lisainfot laagri ja registreerimise kohta saab internetileheküljelt www.huvikool.ee teadete rubriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles