Bangalos lärmakaid pidusid ei tule

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem lõbusõidulaeva Rannapiiga kodusadamaks olnud silla laudis on lagunenud ning piirded lõhutud.
Varem lõbusõidulaeva Rannapiiga kodusadamaks olnud silla laudis on lagunenud ning piirded lõhutud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi järve rannas Bangalo-nimelist suvekohvikut pidav osaühing Viljandi Vabaajakeskus on lähinädalateks kavandanud hoonet ümbritseva terrassi remondi.

Samal ajal kui viimase aja päikeselised päevad on järve äärde toonud kümneid päevitajaid ja pallimängijaid ning isegi esimesed suplejad, on ranna Kösti-poolses otsas asuva kohviku ümber silma riivanud prügikuhjad, rääkimata lagunenud terrassist ja viltu vajunud paadisillast.

Avatakse juuni esimestel nädalatel

Eile tõmmati terrassi sissepääsukohtade ette punased lindid, mis hoiatavad pehkinud laudisele astumast. Omanik lubab koha peagi taas viisakaks sättida ning juuni esimestel nädalatel klientidele avada.

Ehkki kümmekonna aasta eest järve kaldale püsti pandud madal puitehitis on oma põhikonstruktsioonide poolest hea tervise juures, tunnistas ettevõtte esindaja Nora Raimo, et selle võib uuesti avalikku kasutusse anda alles pärast seda, kui suur hulk hädapäraseid töid valmis saab. «Kapitaalremonti me tegema ei hakka, sest selleks pole vajadust. Aga terrassi ja silla pehkinud lauad vahetame peagi välja ja eks ka majas sees tule enne avamist üht-teist korrastada,» sõnas ta.

Õhtuti vaiksemat sorti elav muusika

Erinevalt varasematest aastatest, mil ümbruskondsetel elanikel on olnud põhjust kurta öötundidel Bangalost kostva lärmi üle, lubab omanik tänavu hoida muusikasündmuste korraldamisel tagasihoidlikku joont. Nora Raimo kinnitusel on kohvik suvel avatud maksimaalselt südaööni ning suuri pidusid pole sinna kavandatud.

«Diskokohta sellest enam ei tule. Põhiline on ikka see, et puhkajad saaksid süüa-juua ning võib-olla boonusena kuulata õhtuti vaiksemat sorti elavat muusikat — nii palju, kui seda sinna leiame,» lausus ta.

Varem Bangalo juures ankrus olnud 25-kohalise lõbusõidulaeva Rannapiiga kodusadamaks on nüüd järve teises otsas asuv Sammuli puhkeküla. Regulaarseid reise pole sõidukiga sel aastal kavas, kuid neile, kes tahavad järvel tiiru teha, pakutakse võimalust laev telefonitsi kohviku juurde tellida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles