Uurimis­komisjon esitab aruande

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välismaalastele tähtajaliste elamislubade andmise asjaolude väljaselgitamise uurimiskomisjon avaldab täna riigikogule oma lõpparuande.

See annab ülevaate komisjoni tegevusest ja tehtud järeldustest, teatas riigikogu pressitalitus BNS-ile.

Riigikogu otsustas luua uurimiskomisjoni 7. veebruaril. Selle ajendiks olid ajakirjanduses avaldatud väited riigikogu liikmete Indrek Raudse ja Siim Kabritsa ning Tallinna linnavolikogu liikme Nikolai Stelmachi võimalikust seotusest elamislubadega kaubitsemisega.

Komisjon pidi selgitama välja Eesti elamislubade andmise asjaolud ning tegema riigikogule ja valitsusele oma ettepanekud. Komisjoni volitused lõpevad hiljemalt 1. juunil.

Elamislubade teema tõusis päevakorda mullu novembris, kui ETV saade «Pealtnägija» avaldas, et Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvad poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach hangivad oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube. Vene ärimeeste firmad olid registreeritud ühte Tallinna vanalinna korterisse.

Skandaali keskmesse sattunud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach astusid IRL-ist välja. Samuti lahkus Raudne riigikogu liikme kohalt, erakonna eestseisusest ja Tallinna piirkonna juhatusest. Stelmach lahkus Tallinna linnavolikogust, erakonna volikogust ja Eesti Raudtee nõukogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles