Viljandimaal avastati kanepikasvatus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ametnikud pidasid kinni kaks soome kodanikku, kes kasvatasid Viljandimaal kanepitaimi.
Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ametnikud pidasid kinni kaks soome kodanikku, kes kasvatasid Viljandimaal kanepitaimi. Foto: Politsei

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse ametnikud pidasid kinni kaks meest, kes kasvatasid Viljandimaal Tarvastu vallas nende kasutuses olevas talumajas kanepitaimi. Talumaja ja selle ümbruse läbiotsimise käigus võtsid narkopolitseinikud ära 149 kanepitaime.


Kanepikasvatuse kohta sai politsei vihje ühelt inimeselt, keda Lõuna prefektuur tänab kodanikujulguse eest. Kriminaalpolitseinikud läksid kohe saadud vihjet kontrollima ning leidsid talumaja lähistelt mitu peenart, millel kasvasid kanepitaimed, lisaks oli neid istutatud mitmesugustesse anumatesse. Talumajas oli kanepivarsi ja -lehti, rohelist taimset puru, seemneid ning hulganisti erisuguseid esemeid, mis viitavad kanepitaimede kasvatamisele.

Kriminaalpolitseinikud pidasid kaks kuriteos kahtlustatavat meest kinni. Nendeks on Soome kodanikud vanuses 28 ja 29 aastat. Ühte on juba 2009. aastal Soomes kanepitaimede kasvatamise eest karistatud, teist kriminaalkorras karistatud ei ole.

Asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb unimaguna, kanepi ja kokapõõsa ebaseaduslikku kasvatamist. Süüdimõistmisel saab selle teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles