Mees on naabrile jõulust saati pähe lasknud

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlase Andres Tammemäe vannituppa on jõuludest saadik tilkunud ülanaabri väljaheited.
Viljandlase Andres Tammemäe vannituppa on jõuludest saadik tilkunud ülanaabri väljaheited. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandlasel Andres Tammemäel ei ole õnnestunud tema korteri peal elava Jüri Kislenkoga mitme kuu jooksul kontakti saada, ehkki ta tahaks väga temaga rääkida. Sellest, et Kislenko ärklikorrusel endiselt pesitseb, saab Tammemäe teada võikal moel.

«See algas jõulude paiku,» ütleb Andres Tammemäe ajakirjaniku küsimise peale, astudes samal ajal oma Posti tänaval asuva eluaseme vannitoas mööda redeli astmeid ülespoole. Ta tõuseb kõrgemale selleks, et kiigata lähemalt, mis olukorras on ülanaabri juba eelmise aasta lõpust probleeme valmistanud kanalisatsioonitorustik.

Torustiku juurest paistavad lehtriks lõigatud plastpudeli kaelus ja selle külge kinnitatud voolik, mis läheb otsapidi Tammemäe kanalisatsioonitorru.

«Jah, see levib edasi,» tõdeb mees pärast laeplaatide taha piilumist.

Mingil põhjusel immitsevad ärklikorruselt Andres Tammemäe korterisse väljaheited. Tavaliselt toimub see tema sõnul vaikse tilkumise saatel ja siis piisab paigaldatud lehtrist, mõnel korral on uriin aga lahinal sisse tulnud. Näidates käega, kui suur ala vannitoast sellisel juhul räpaga kaetud saab, joonistab Tammemäe paari ruutmeetri suuruse kujuteldava sõõri.

«Viimati juhtus nii üle kuu aja tagasi,» meenutab ta.

Naaber näole ei anna

Andres Tammemäe kinnitab, et on üritanud Jüri Kislenkoga korduvalt kontakti saada, aga isegi kui ärklikorruse korteris elav mees kodus on, ei õnnestu temaga suhelda, sest uksele koputamisele Kislenko ei reageeri. Tammemäe ütleb, et on naabri uksele ka kirju kleepinud, kuid needki pole muutusi toonud.

Sellest, et kirjad kunagi ukse küljes rippunud on, annavad märku teibitükid. Kui Tammemäe on Kislenkot tänaval nägema juhtunud, on too väidetavalt eest ära pagenud.

Tualetti, mida Kislenko kasutab, pääseb koridorist, selle uks asub tema korteriukse kõrval. Klosett, mis peaks töötama veega, toimib vaikselt-vajub-allapoole põhimõttel, sest vesi on Kislenkolt 2007. aastast saadik maksmata olnud arvete tõttu ära võetud. Andres Tammemäe ütleb, et vesi keerati ärklikorrusel kinni umbes kolm aastat tagasi. Samuti puudub Kislenkol vool, kuid millal see ära võeti, ei tea Tammemäe öelda.

Et naabril pole õnnestunud Kislenkoga rääkida, pole olnud võimalik pääseda ka tema elamisse. Andres Tammemäe räägib, et praegune tualettruum ehitati hiljem.

«Enne seda oli tualett korteris sees,» kinnitab ta. Seepärast usub mees, et probleemi ei õnnestu välja selgitada ja lahendada naabri pinnale pääsemata.

Jüri Kislenkoga ei õnnestunud ka «Sakalal» kontakti saada.

Jaanuaris, kui väljaheide ülevalt taas Andres Tammemäe korterisse oli sadanud, kutsus ta kohale politsei. Vormikandjad käisid Jüri Kislenko ukse taga, kuid ka siis jäi see suletuks ning eravaldusesse tungimiseks ei ole korrakaitsjatel sellistel juhtudel õigust. Tammemäe võttis kuulda politseinike nõuannet ja kirjutas juhtunu kohta seletuskirja.

Lootus on kohtutäituril

Andres Tammemäel on koopia Viljandi kohtutäituri Janek Pooli väljastatud Jüri Kislenko korteri arestimisotsusest. Registrite ja infosüsteemide keskuse andmeil võlgneb Kislenko ühele liisingufirmale 1425.97 eurot.

Tammemäe loodab, et kohtutäituril õnnestub korter võimalikult kiiresti võõrandada, ning ütleb, et ei kavatse seepärast Kislenkot kohtusse anda. Samas möönab mees, et tal on kõhklusi, kas elamispinnale, millega on sellisel moel ringi käidud, suudetakse uus omanik leida.

Janek Pool vastas küsimustele, kas tal on õnnestunud Jüri Kislenkoga kontakti saada ning kas Kislenko korter võib varsti müüki minna, et ilma osapoolte kokkuleppeta ei tohi ta neile vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles