Nukud tulid kohvrist välja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Gustavsoni pereteatri kohvrites on kolm põrsakest, kuri hunt ja dekoratsioonid. Enne festivali avamist Sürgaveres antud etendust jälgis 33 last. Näitlejad Harry ja Lully on Viljandi festivalil neljateistkümnendat korda.
Harry Gustavsoni pereteatri kohvrites on kolm põrsakest, kuri hunt ja dekoratsioonid. Enne festivali avamist Sürgaveres antud etendust jälgis 33 last. Näitlejad Harry ja Lully on Viljandi festivalil neljateistkümnendat korda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile kell kolm tervitas Viljandi nukuteatri direktor Altmar Looris teatri tillukeses saalis 16. festivalile «Teater kohvris» saabunuid.

Kolmteist nukuteatrit annab nelja päeva jooksul kaheksateist etendust. Veel enne pidulikku avamist jõudsid Tallinna poolt festivalile tulijad anda etendusi Sürgaveres ja Suure-Jaanis.

Nukuteatri lava kohal rippuvad lipud annavad teada, et osalejaid on Ukrainast, Soomest, Venemaalt ja Eestist. Vaid üks, Kreeka-Saksa nukuteater Merlin ei jõudnud kohale, vaid saatis oma etendusest «Klounide maja» videosalvestise, mida näidatakse homme õhtul.

Enamik festivalile tulnuid on siin juba mitmendat korda. Uustulnukana osalevad Poltava akadeemiline nukuteater ja Narva stuudioteater Ilmarine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles