Raamat räägib Valuoja kooli viimastest aastatest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval esitlevad tegijad Viljandi linnaraamatukogu galeriisaalis raamatut «Valuoja Kool õhtuvalguses», mis kõneleb õppeasutuse viimastest aastatest.

Koostaja Leili Närska sõnul on «Valuoja Kool õhtuvalguses» järg kahele eelmisele sellest koolist kirjutatud ajalooraamatule.

2007. aasta detsembris, kui kool tähistas oma 235. aastapäeva, ilmus «Valuoja Kool 1772—2007».

Eelmise aasta kevadel sai valmis «Valuoja Kooli lapsed», milles 105 vilistlast meenutavad oma Valuoja õppeasutuses veedetud aastaid. Raamat pidi ilmuma tänavu detsembris, kui koolil oleks täitunud 240 aastat. Et aga haridusasutus pidi eelmise aasta kevadel oma tegevuse lõpetama, ilmus trükis selleks ajaks.

Esmaspäeval esitletav «Valuoja Kool õhtuvalguses» jutustab õppeasutuse viimastest tegevusaastatest ning mullu 3. juunil peetud vilistlaste ja õpetajate kohtumisest pärimusmuusika aidas, selle auväärse kooli lõppakordist.

Raamatus meenutavad õpetajad oma tööaastaid Valuoja koolis ning ära on toodud katkendeid kooli õpetajatest ja koolijuhtidest tehtud uurimistöödest.

Esitlus algab 28. mail kell 15. Huvilistel on sealt võimalik soetada nii kõnealust teost kui varasemaid väljaandeid.

«Ootame kõiki, kes tunnevad, et Valuoja kool on neile midagi tähendanud ja nende südamesse jälje jätnud,» ütles Leili Närska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles