Gümnaasium hakkab öösel laulma

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi õpilased said ettevõtmiseks innustust tudengite öölaulupidudest. Foto on tehtud sel kevadel Tallinna tudengite teekonnast öölaulupeole.
Jakobsoni gümnaasiumi õpilased said ettevõtmiseks innustust tudengite öölaulupidudest. Foto on tehtud sel kevadel Tallinna tudengite teekonnast öölaulupeole. Foto: Laura Oks/Postimees

Kui mõni aasta tagasi seostusid laulupeod peamiselt ärkamisajaga, siis nüüd on tudengite öised ühislaulmised muutnud need ülevad hetked igaühele kättesaadavamaks. Teisipäeval korraldab Jakobsoni gümnaasium neist innustust saanuna omaenda öölaulupeo.

«Mõte tuligi pärast seda, kui meie õpilased käisid Tartus öölaulupeol,» ütles Jakobsoni gümnaasiumi huvijuht Ave Alvre ja lisas, et ühislaulmise plaan sai õpilasparlamendi tegevuskavasse kirja juba mullu kevadel.

Sel aastal käis ta ka ise aprillis öölaulupidu vaatamas ja avastas suure rõõmuga sealt hulga enda kooli lapsi.

Paar tundi laulmist

Teisipäevane öölaulupidu on mõeldud Jakobsoni gümnaasiumi õpilastele, õpetajatele, vilistlastele ja kooliga seotud inimestele.

«Me ei teinud seda küll muule linnarahvale mõeldes, aga kui mõni ikka väga tahab tulla, siis ära ei saadeta,» lausus Ave Alvre. Ettevõtmine on tema sõnul seotud ka kooli viimase gümnaasiumiks olemise aastaga, mil I–XII klassi õpilased saavad veel üheskoos laulda.

Et kaasatud on ka algklassilapsed, ei saa laulupidu päris öötundidele jääda. «Iseenesest võiks pidu alata ka hiljem, sest lisavalgustus tõrvikute ja muu sellise näol oleks siis mõjuvam, aga tuleb mõelda sellele, et väikesed peavad mõistlikul ajal koju jõudma,» tõdes huvijuht.

Pidu kestab kaks tundi. Ühislaulmine algab kell pool üheksa kooli staadionil või vihma korral võimlas.

Osalistele jagatakse laulikud ning eestlauljaks on kooli vilistlane, N-Euro solist Marek Sadam.

Kõlavad laulud nii kodu, kooli kui Eestimaa teemadel ning teisedki tuntud palad. Alvre ütlemist mööda oli valikut teha raske. Lõpuks vaatas ta koos muusikaõpetajaga lihtsalt, milliseid laule lastele meeldib tunnis laulda.

Linnamäng läheb tänavale

Ave Alvre sõnutsi on öölaulupidu üsna kallis korraldada. «See läheb maksma rohkem, kui toetust saime, aga kool annab puudujäägi oma eelarvest,» tähendas ta. Ühislaulmist toetasid Viljandi noorte volikogu ja linn loomestipendiumiga.  

Öölaulupidu pole ainus viimast gümnaasiumiaastat märkiv sündmus järgmisel nädalal. Kolmapäeva hommikul lähevad Jakobsoni gümnaasiumi õpilased linnamängule.

«Oleme selliseid õuesõppepäevi teinud varemgi, aga siis rohkem looduse teemal ja lossimägedega seotud punktides,» rääkis Alvre. Turvalisuse mõttes pole lapsi seni linnatänavatele lastud. Seekord alustavad väiksemad päeva maagümnaasiumi väikeste maja juurest ja suuremad Pauluse kirikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles