Akadeemia näitab moodi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu Viljandi kultuuriakadeemias rahvusliku tekstiili eriala lõpetavad 14 neidu on kokku pannud 13 etnilist rõivakollektsiooni, mida nad näitavad 5. juuni õhtul pärimusmuusika aidas.

Kollektsioonid on valminud tüdrukute lõputööna ning on akadeemia teatel tõestuseks, et moeloomingut tehakse Eestis ka mujal kui kunstiakadeemias.  

Kui varem on komisjonile lõputöödena esitatud eraldiseisvaid esemeid, siis seekord otsustasid rahvusliku tekstiili neljanda kursuse tudengid teha oma rõivakollektsiooni.  Neidude käe all valminud etnilistes kollektsioonides võib leida kehakatteid nii meestele, naistele kui lastele, ei puudu ka aksessuaarid.

Moeetendusel esitletakse kollektsioone koos tantsulise liikumisega, mille on kokku seadnud tantsutudengid Sille Ardel ja Evelyn Uisk. Lavastajate sõnul on nad lähtunud kollektsioonide päritolust ning samast kandist tulnud muusikapaladest.

Moeetendus «OmaMood» algab 5. juunil kell 19 pärimusmuusika aidas ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles