Žürii valis parima kioski

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandisse kõige paremini sobivate müügikioskite arhitektuurivõistlusele saabus tähtajaks 11 tööd. Ehkki žürii on võitja välja valinud, ei avalikustata teda enne 30. maid, kui konkurss pidulikult lõpetatakse.

Eile teatas Viljandi peaarhitekt Margus Maiste, et žürii otsustas välja anda nii esimese, teise kui kolmanda preemia. Auhinnatud tööde kohta ütles ta vaid, et parimate sekka on tähestikulises järjekorras valitud müügikioskid, mis esitati märgusõnadega «Kamm», «Koos» ja «Tahvel». Võitja saab 1000 eurot, teise koha pälvinu 500 ja kolmandaks platseerunu 300 eurot.

Tulemused ja parimate nimed avalikustatakse linnavalitsuses kolmapäeval kell 15.
Konkurss kuulutati välja selleks, et leida linna müügikioskitele parim arhitektuurilahendus. Nagu selgitas Maiste, leiti, et linnal oleks tarvis oma müügikioskeid, mida saaks vabaõhuüritustel kauplejatele pakkuda.

«Seni on igaüks tulnud laadale oma telgiga ja üldpilt näib kaootiline,» rääkis ta. «Tahame seda korrastada ning teha nii, et Viljandi saaks omanäolised ja ilusad müügikioskid.»

Sobiva näidise põhjal telliks linn kioskeid nii palju, et neid alati võtta oleks. Seejuures on raad mõelnud ka 2015. aasta hansapäevadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles