Elvi Maurer tõi koju kolm hõbedat

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvi Maurer (vasakul) Prantsusmaal Autransis peetud veteranide murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel.Keskel võitja Elga Perkolz ning paremal Noromo-Ellinoor Danilo.
Elvi Maurer (vasakul) Prantsusmaal Autransis peetud veteranide murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel.Keskel võitja Elga Perkolz ning paremal Noromo-Ellinoor Danilo. Foto: Erakogu

Viljandimaa spordiveteran Elvi Maurer teenis Prantsusmaal Autransis peetud veteranide murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel kolm hõbemedalit.


Kõigilt sõidetud distantsidelt medali saanud naine ütles, et läks nendele võistlustele viljandlannast suusafanaatiku, suurte kogemustega treeneri Urve Bergmani õhutusel.



«Ilma temata poleks ma sellist asja ette võtnud,» lausus ta.



Ka Urve Bergman ise tegi maailmameistrivõistlustel kaasa ning oli oma tulemusega rahul.



«Eesmärk oli oma grupis mitte viimaseks jääda ja see õnnestus,» nentis ta ning tunnistas, et oli seekord tervisehädade tõttu tiitlivõistlusteks üsna kehvalt valmistunud.



Elvi Maurer oli üle 75-aastaste võistlusgrupis teine nii 10 kilomeetri vabatehnikasõidus kui 5 ja 15 kilomeetri klassikadistantsil.



«Konkurents polnud just tihe — vabatehnikasõidus oligi meie grupis vaid kaks naist,» lausus ta otsekoheselt ning lisas: «Mõtlesin, et ei lähegi autasustamisele — nagu naljakas ju. Siis aga leidsin, et medalit pole mõtet sinna ka vedelema jätta.»



Veidi enam oli naisel konkurente kahel klassikadistantsil. Mõlemad võitis valgevenelanna Elga Perkolz.


«See on sihikindel ning Nõukogude Liidu koondises suusatanud naine,» teadis Maurer ning märkis, et temaealised on enamasti pühapäevasuusatajad. «Mina üritan ikka korra nädalas suusatamas käia, aga füüsilist ja rasket tööd metsas teen küll iga päev.»



Urve Bergman tegi võistlustel kaasa 65—69-aastaste naiste grupis ning startis kolmel klassikalise sõidutehnikaga distantsil. 15 kilomeetri sõidus oli ta 10., 10 kilomeetri võistlusel 12. ja 30 kilomeetri sõidus 8.



«Meie grupis on osalejaid palju ja konkurents tihe. Tänavu oli 21 startinut,» kõneles Bergman.



Nii rasketel radadel pole ta oma sõnul suusatanud isegi oma parimatel sportlaspäevadel.



«Sain tunda hirmu, hõredat õhku, pimestavat päikest, tugevat tuult ja paduvihma,» loetles ta oma katsumusi. «Kilomeetrist laskumist alustasin udust või õigemini pilve seest, teadmata, mis all ootab. Pidurdada oli võimalik vaid keppidega. Õnneks püsis suusk kenasti jäljes. Õudne!»



Elvi Maurer nentis, et tema vanusegrupi sõidud olid tunduvalt kergema reljeefiga rajal. «Arvan, et Holstre-Pollis on isegi raskem rada,» lausus ta.



Maailmameistrivõistlustel käis 17 Eesti suusaveterani ning kõik nende üheksa teenitud medalit kuulusid naistele: kolm pälvis Elvi Maurer, kolm võrulanna Karin Laine ning kolm narvalanna Nadja Poljakova.



Maailmameistrivõistlustel oli esindatud 25 riiki 1300 suusatajaga.



Eeloleval teisipäeval peetakse Holstre-Pollis Eesti veteranide murdmaasuusatamise meistrivõistlusi. Kell 11 algavad klassikalise ja kell 15 vabatehnikadistantsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles