Fotoring kutsub melu jäädvustama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse fotod peavad kajastama hansapäevade melu.
Võistluse fotod peavad kajastama hansapäevade melu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi fotoring korraldab koos linnavalitsuse ja kultuurimajaga hansapäevade ajal suure fotovõistluse, kutsudes kõiki pildipüüdjaid jäädvustama linnas valitsevat melu.

Hansapäevade ajal 8.—10. juunini asetleidva fotovõistluse eesmärk on elavdada Viljandi fotoelu ning pakkuda asjahuvilistele võimalust ennast proovile panna ja oma pilte tutvustada.

«Süsteem on lihtne. Kõigepealt teeme koolitused: reedel, 8. juunil tutvustatakse Overalli kontoris professionaalide tehnikat ja laupäeval, 9. juunil kell 10.30 õpetame fotoringi liikmetega Kondase keskuses asjaarmastajaid. Seletame neile, kuidas kompaktkaameratega paremaid pilte teha,» kõneles mittetulundusühingu Viljandi Fotoring esindaja Meelis Heli. «Inimesed käivad koolitused läbi ja lähevad siis hansapäevadele pilte tegema.»

Korraldaja sõnul võivad võistlusel osaleda kõik huvilised, kellel on käepärast digitaalne fotoaparaat. Fotod peavad kajastama hansapäevade melu — inimeste emotsioone, kostüüme, kaupmehi ja muud sündmusega seonduvat.

Pidustustel kaamerasse püütud võistluspildid tuleb viia 10. juunil kella 10 ja 11 vahel Tartu tänavale Maksifoto kauplusesse. Üks inimene võib esitada kuni viis tööd.

Fotod peavad olema salvestatud mälupulgale või CD-le. Andmekandjale tuleb kirjutada märksõna ning lisada kinnine ümbrik oma kontaktandmetega.

Pilte hindab kuueliikmeline žürii, kuhu kuuluvad kutselised fotograafid ning ajakirjanduse ja linnavalitsuse esindajad. Hindamisel peetakse silmas eelkõige fotode väljendusrikkust, nende tehniline tase ja kunstiline väärtus pole nii tähtsad.

Žürii väljavalitud fotod trükitakse korraldaja kulul A4-formaadis paberile ja vormistatakse näituseks. Väljapanek avatakse Kondase keskuses 10. juunil kell 15 ning see jääb üles nädalaks.

Ühtlasi otsustavad hindajad, kes pälvib võistluse peaauhinna fotoprinteri. Sponsorid jagavad ka ergutusauhindu.

Meelis Heli sõnul on võistlusest osavõtjatel soovitav ennast registreerida 8. juunini e-posti aadressil info@fotoring.net. Lisainfot võistluse ja selle tingimuste kohta saavad huvilised internetileheküljelt www.fotoring.net.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles