Maakonnalehtede paremate lugude sekka jõudis kaks «Sakala» artiklit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti ajalehtede liidu maakonnalehtede žürii valis välja parima maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo nominendid. Paremate sekka jõudsid «Sakala» ajakirjanike Hans Väre ja Gert Kiileri kirjutatud lood.


Parimale uudisele kandideeris 29 tööd. Žürii nimetas nominentideks Hans Väre eelmise aasta 13. novembril «Sakalas» ilmunud uudise v

abasurma läinud teismelise perest, kes pakkus internetipedofiili tabamiseks preemiat

, Lehte Ilvese mullu novembris ja detsembris «Lääne Elus» ilmunud uudisteseeria turumüüjaid ahistavast seadusest ning Nils Niitra juunis ja detsembris «Tartu Postimehes» ilmunud uudised politseinike sotsvõistlusest, mis tõi kaasa enneolematu trahvilaine.

Žürii hinnangul tuli uudiste kategoorias võit ülekaalukalt. Hindajate meelest oli maakonnalehtedes eelmisel aastal palju uudiseid, mis leidsid laia kasutust ja avaldasid ühiskonnale mõju.

Arvamuslugude kategoorias kandideeris 23 tööd. Žürii hinnangul oli tänavu tase ühtlane, samuti tõstsid hindajad esile tööde arvukust. Nominentideks valiti Gert Kiileri arvamus «Miks inimesed ihkavad verd?», mis ilmus «Sakalas» mullu 17. oktoobril, Viktoria Lummo arvamus «Kas lojaalseid venelasi pole siis ühtegi?», mis ilmus «Oma Saares» 7. augustil, ning Aarne Mäe arvamuse 11. aprilli «Virumaa Teatajast» «Viru asi, sinine härg ja säärane mulk».

Olemuslugude kategoorias võistles 49 tööd, mille tase oli tänavu hindajate sõnul kõrgem kui varem. Ka stilistiliselt on olemuslugude tase paranenud. Žürii valis välja neli nominenti: «Tartu Postimehes» eelmise aasta 15. veebruaril ilmunud Piirissaare-teemalised lood, mille autor on Aime Jõgi, Heli Salongi loo «Pingevaba elu ehk kuidas me mere äärest voolu toomas käisime» 13. veebruari «Meie Maast», «Viru Prospektis» mullu 31. jaanuaril ilmunud Roman Vikulovi loo «Sellistele vanuritele kohta lihtsalt pole» ning Raul Vinni loo «Jäneseküla Jaan Tätte ilma mereta olla ei saa» 26. aprilli «Oma Saarest».

Iga kategooria võitja saab auhinnaks 5000 krooni (neto) suuruse preemia ja diplomi. Võitjad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas traditsioonilisel pressipeol.

Maakonnalehtede žürii tööd juhtis BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost. Žüriisse kuulusid ajakirja «Maakodu» peatoimetaja Meeli Müüripeal, ajalehe «Viimsi Teataja» peatoimetaja Annika Poldre, rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk ja Eesti ajalehtede liidu juhatuse liige Toomas Leito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles