Priitahtlikud võitsid teise boksi tagasi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karksi-Nuia priitahtlikud pritsimehed on pärast enam kui kuu aega kestnud pausi taas valves ja väljasõiduks valmis, sest läinud kolmapäeval otsustati Karksi vallavolikogu istungil, et päästjatele antakse uuesti kasutada kaks garaažiboksi.

Volikogu otsusega leidis lahenduse juba eelmise aasta lõpul alguse saanud konflikt, mis tekkis tuletõrjujate ja omavalitsuse vahel siis, kui Karksi vallale kuuluva aktsiaseltsi Iivakivi kahes garaažiboksis rendilepingu alusel tegutsenud päästjatele jäeti alles üks boks. Vald põhjendas otsust asjaoluga, et vajadus kahe garaažiboksi järele oli olemas vaid siis, kui tegutses riiklik komando, priitahtlikud päästjad leidsid aga, et ühest boksist neile ei piisa.

Sellel aastal on priitahtlikud päästjad kahel korral väljakutsetele reageerimise katkestanud: esimest korda kaheks kuuks aasta algul, teist korda pisut enam kui kuu aega tagasi. Uuesti hakati valves käima 17. mail.

Karksi-Nuia priitahtlike komando pealik Heino Kesküla tõdes, et omavalitsuse otsus tuli hoolimata päästjate vallale seatud ultimaatumist, et enne väljakutsetele reageerima ei hakata, kui garaažiboks on tagasi antud. Karksi vallavanem Arvo Maling kinnitas aga mõneti ootamatult, et kaalukeeleks saigi just ultimaatum, mistõttu ei jäänud omavalitsusel muud üle kui priitahtlike nõudmisele järgi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles