Legendaarne inspektor sai hõbedase auhinna

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Keit Pentus pistis Guido Kapile hõbedast tammelehte kujutava auhinna pihku kolmapäeval Tallinnas looduskaitsekuu algust tähistaval tseremoonial.
Minister Keit Pentus pistis Guido Kapile hõbedast tammelehte kujutava auhinna pihku kolmapäeval Tallinnas looduskaitsekuu algust tähistaval tseremoonial. Foto: Jaak Jaaku

Täispikkuses artikkel ilmus 18. mai «Sakalas»

Läinud aasta lõpul pensionile läinud Viljandimaa keskkonnainspektor Guido Kapp sai keskkonnaminister Keit Pentuselt hõbedase looduskaitsemärgi.

Aastakümneid Viljandimaa kalakrattide ning salaküttide hirmuks olnud Kapp tunnistas, et Tallinnas Pirita kloostri pargis looduskaitsekuu avasündmusena peetud auhinnatseremoonial valdasid teda ülevad tunded. «Ega ma täpselt tea, mille eest komisjon mind märgi vääriliseks nimetas, aga igal juhul on selline austus ja lugupidamine südantsoojendavad,» rääkis ta.

Pärast pensionile siirdumist on lõviosa tema ajast kulunud oma aias toimetamisele. Samas tunnistas Kapp, et hoiab veel nüüdki kohalike järvede äärde ja metsateedele sattudes silma terava. «Ühtki rikkujat pole ma enam kohanud. Küll aga olen saanud paljude kalurite ja jahimeestega niisama mõnusasti juttu puhuda — kõik nad ju tunnevad mind,» sõnas ta.

Looduskaitsemärki, hõbedast tammelehte, antakse välja eelmisest aastast. Sellega tõstetakse esile neid, kellel on suured teened looduse uurimisel, loodusteadmiste levitamisel ja looduskaitse edendamisel nii Eesti kui rahvusvahelisel tasandil.

Kapi kõrval on tänavustest auhinnatutest Viljandimaaga seotud Alam-Pedja looduskaitsealal tegutseva Palupõhja looduskooli juht Robert Oetjen. Samasuguse märgi said ka lastekirjanik Jaan Rannap, folklorist Mall Hiiemäe, loodussaadete toimetaja Õie Arusoo ning loodushariduse edendaja Külli Kalamees-Pani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles