Emerald näitab Euroopas Eesti metal-muusikat

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Emerald andnud kontserte Eestis ja lähiriikides, nüüd võtab suuna kaugemale.
Seni on Emerald andnud kontserte Eestis ja lähiriikides, nüüd võtab suuna kaugemale. Foto: Erakogu

Viljandi metal-bänd Emerald pakib juuni algul pillid kotti ja läheb Euroopasse tuurile, mille käigus annab kümme kontserti.

7.—17. juunini kestev «Ultimate Survival Tour 2012» algab Viljandist bändi koduklubist Rubiin ja läbib seitset Euroopa riiki.

Emeraldi viieliikmeline punt koos helimehega tutvustab Eesti raskemuusikat veel Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis, Belgias ja Hollandis. Tunniajasel kontserdil mängitakse keskeltläbi 11 lugu.

Pool tuhat e-kirja

Emeraldi kitarrist Levo Jõgi­aas hakkas Euroopa tuuri ette valmistama pool aastat tagasi. «Suurema osa esinemiskohti leidsin internetist. Kirjutasin umbes 500 e-kirja ja tulemuseks oli kümme kohta,» kirjeldas ta.

Jõgiaas rääkis, et tuuri mõte on tutvustada Emeraldi ja tema muusikat ning hankida välismaalt kasulikke kontakte. «Esinemiskogemused on väga tähtsad,» tõdes ta.

Välismaal kontsertide andmine on tema sõnutsi oluline tuntuse kasvatamiseks. Praegu on bänd Jõgiaasa jutu järgi rahul ka siis, kui kuulama tuleb rohkem inimesi, kui on laval. «Ehk siis kuus inimest saalis on juba hea,» muigas ta.

Bussi veel pole

Bändil sponsoreid pole ning kontserttuuriks vajaminevad 1500 eurot tuleb endal leida, abiks on ka tuttavad.  

Praegugi on veel küsimärgi all, millise transpordivahendiga tuurile minnakse, sest sõprusringkonnas pole kellelgi sobivat bussi. «Aga töö selle saamise nimel käib ja asi katki ei jää. Mulgi kangus lihtsalt ei lase,» kinnitas Levo Jõgiaas.

Seni on Emerald kogemusi hankinud peaasjalikult Balti riikidest. Levo Jõgiaas kiitis eriti metal’it hindavat Leedu publikut ning ka Läti ja Soome rokiklubides on eestlasi alati hästi vastu võetud.

Rubiinis sündis video

Publiku energiast inspireerituna tekkis bändil mõte teha oma laulule «World War III» video kontserdipaigas. Nii sündiski märtsi algul Viljandi klubis Rubiin salvestis, mille parimad palad Triinu Kööba kokku monteeris.

«Videot tehes ei tahtnud me rõhuda detailsusele ja kõikide kaadrite sünkroniseerimisele, vaid ehedale energiale, mis kontsertidel valitseb,» tähendas Levo Jõgiaas. Tema jutu järgi otsustati selle kontserdi kasuks seepärast, et Emeraldi meelest on Viljandis kõige parem publik.

Sügise poole plaanib Emerald aga stuudiosse minna, sest bändi bassimehe Ott Jõgiaasa sõnutsi on varsti koos uue täispika plaadi jagu materjali. Ta lisas, et mõningaid uusi lugusid on Emerald esitanud juba tükk aega ja kohe jõuab kavasse ka mitu päris värsket laulu. 

TUUR
Metal-bänd Emerald annab Euroopa tuuril seitsmes riigis kümme kontserti.
• 7. juunil Eestis Viljandis
• 8. juunil Lätis Valmieras
• 9. juunil Leedus Vilniuses
• 10. juunil Poolas Warszawis
• 11. juunil Tšehhis Prahas
• 12. juunil Tšehhis Litoměřices
• 14. juunil Belgias Mechelenis
• 15. juunil Belgias Eernegemis
• 16. juunil Hollandis Emmenis
• 17. juunil Poolas Gdanskis
Allikas: www.bandemerald.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles