Bussijuht jättis piletiga sõitjad maha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval viimase bussiga Tartust Viljandisse sõita soovinud noored ei pääsenud sõidukisse, ehkki olid eelmüügist pileti ostnud.


Seltskond umbes 15-aastasi viljandlasi käis möödunud laupäeval Tartus ööklubi Atlantis avamisel. Sinna sõitsid nad kell 14.25 väljuva bussiga. Enne ostsid Simo Jõe, Mikk Kukk ja Ülari Hansen Viljandi bussijaamast kaheotsapileti, et kell 21 Tartust väljuva Mulgi Reiside bussi peale saada.



Õhtul jõudsid noored Tartu bussijaama veerand tundi enne kella üheksat. Neli neidu astusid kohe bussi, noormehed aga lasid viisakusest teised sõitjad ette ning jäid viimasteks.



Väikebuss sai poiste jutu järgi sõitjaid pungil täis. Viimane pealepääsenu jäi veel trepile seisma, kui juht bussi uksed sulges ja minema sõitis, jättes poisid Tartusse maha.



«Tüdrukud rääkisid pärast, et püstiseisjaid oli 16 ja bussijuht müüs pileteid ka bussist.» kõneles Simo Jõe, kes oli üks mahajääja.



Et rohkem busse sel päeval Viljandi poole ei tulnud ja vanemad ei saanud neile järele tulla, pidid poisid kojupääsemiseks võtma takso. Sõiduarve oli umbes kuussada krooni.



Aktsiaseltsi Mulgi Reisid liinitöö osakonna juhataja Kalju Heinleht rääkis, et sel päeval sõitis kõnealust Tartu liini 17-kohaline asendusbuss ja suuremat sõidukit polnud võimalik teele saata.



«Bussijuht Mait Mikson oli kolme eemal seisnud noormehe käest küsinud, kas nad soovivad sõita, ja vastus oli eitav,» vahendas Heinleht bussijuhi sõnu. «Alles siis, pärast väljumisaega, kui eelmüügipiletitega sõitjad olid peal, müüs bussijuht pileti veel neljale sõita soovijale ja asus teele Viljandisse.»



Bussist maha jäänud Simo Jõe ütles, et juht ei küsinud neilt midagi. «Ta lihtsalt sõitis midagi selgitamata minema,» sõnas noormees.



«Et noormeestel jäi sõit tegemata, hüvitame neile eelmüügist ostetud piletite maksumuse, kui nad piletid meile esitavad,» lubas liinitöö osakonna juhataja.


Õhtune Tartust tulev buss on käigus möödunud aasta oktoobrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles