«Sakala» gallup: mure töökoha pärast kasvab

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Sakala" veebiküsitluse tulemused näitasid, et suurem osa inimestest kardab töökoha kaotamist.
"Sakala" veebiküsitluse tulemused näitasid, et suurem osa inimestest kardab töökoha kaotamist. Foto: Rannar Raba

«Sakala» veebiküsitluse tulemuste põhjal tunnevad inimesed oma töökoha säilimise pärast rohkem muret kui oktoobris.


Oktoobri esimesel nädalal vastas «Sakala» veebiküljel esitatud küsimusele «Kas tunnete oma töökoha säilimise pärast muret?» eitavalt 26,1 protsenti vastanutest. Läinud nädalal esitas «Sakala» lugejatele uuesti sama küsimuse ning vastuse «Ei, minu töökoht on kindel» on tänaseks andnud 17,5 protsenti vastajaist.

Oktoobris arvas 24,6 protsenti vastajatest, et tunneb oma töökoha pärast muret, sest firma majandusseis on muutunud. Nüüd valis gallupist selle vastuse 31,8 protsenti küsitlusel osalenutest.

Peaaegu pool aastat tagasi tundsid 25,7 protsenti vastajatest töökoha pärast küll muret, ehkki ettevõtte olukorra halvenemise kohta mingeid märke polnud. Nüüd oli sama vastuse valijaid 19,4 protsenti.

23,3 protsenti vastanutest teatas praegu, et on töötu. Oktoobris oli selliseid vastajaid 12,5 protsent.

Kui oktoobris teatas 7 protsenti gallupil osalenutest, et on ise enda tööandja, siis nüüd oli selliseid inimesi 5,5 protsenti.

Nagu oktoobris, kogus ka nüüd kõige vähem vastuseid valik «Mulle on juba koondamisteade antud». Oktoobris oli neid 4,2, nüüd aga 2,5 protsenti.

Oktoobris vastas küsitlusele 529 ja nüüd 434 inimest.

«Sakala» gallupi näol pole tegu sotsiaalse uuringuga ning selle tulemused ei pretendeeri absoluutsele tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles