Võhma lillepäevad tipnevad hernehirmutiste oksjoniga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepäevadele lisab elevust esimest korda peetav linnupeletajate võistlus.
Lillepäevadele lisab elevust esimest korda peetav linnupeletajate võistlus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 20. mail Võhma kultuurikeskuses peetavate kolmandate lillepäevade lustakamaid hetki saabub siis, kui jõuab kätte hernehirmutiste oksjon. Nende valmistamiseks korraldati võistlus.

Hernehirmutised on aiapidajale väärt abimehed, mis aitavad linde eemale peletada.

Tingimuste järgi peavad esitatud hirmutised olema taaskasutatavatest materjalidest, ilmastikukindlad ja hooldusvabad ning kestma vähemalt ühe suve. Neid peab saama paigutada aeda või põllule.

Lillepäevad algavad kell 10. Kultuurikeskuses on seltsi liikmete püsililledest üles seatud näitus ning Eesti tuntud aednikud selgitavad nende seast Eestis kasvatamiseks sobivuse, leviku ning dekoratiivsuse järgi välja kolm paremat.

Ühtlasi on üleval tulbinäitus. Tulpe on toonud seltsi liikmed, aga enamik pärineb tuntud lillekasvataja Mati Rangi rikkalikust aiast. Kell 15 kuulutatakse külastajate antud häältele tuginedes välja kauneim tulp ning samuti valivad nad tõhusaima hernehirmutise.

Kell 15.30 algab taimede ja hernehirmutiste oksjon, taime alghind on 50 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles