Repliik: Sport võidab!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilne Viljandimaa mudilaste liikumispidu oli teistsugune kui varasemad: seekordseid liikumisharjutusi ja ülesandeid ei olnud välja mõelnud lasteaiaõpetajad, vaid oma ala suuremad meistrid — spordikoolide ja -klubide treenerid.

Üritusega tabati kaks kärbest ühe hoobiga: koolieelikud said peetud iga-aastase spordipeo ning treeneritel oli võimalik tutvustada spordialasid, millega lapsed võiksid edaspidi tegelda.

Võib arvata, et üks suur impulss, mis tõukas säärast koostööd tegema, on järjest kahanev laste arv. Nii nagu tavalistel koolidel, peavad ka spordi- ja huviringid võitlema enda olemasolu ja õpilaste eest. Neil tuleb teha innukamalt teavitust, otsida talente ja muuta oma ala atraktiivseks.

Mõistagi tähendab see treeneritele ja ringijuhtidele lisapingutust, lapsed ja vanemad aga võivad sellest olukorrast võita. Sääraste tutvustuspäevade abil saavad mudilased aimu, mis neid huvitab ja milliseid võimalusi nende kodukandis pakutakse. Kes teab, võib-olla saab just niimoodi alguse mõne hilisema olümpiavõitja sporditee.

Nagu üritusel mainiti, võidavad sellest kõigest sport ja tervis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles